Padel Zuitnl Henk Koster 2020

CUPRA KNLTB Padel Ranglijst

Wil jij je meten met andere spelers? Dat kan door je positie op de ranglijst. Je verdient punten voor de ranglijst door het spelen van toernooien.

CUPRA KNLTB Padel Ranglijst

Voor deelname aan P500-, P250- en de P100-toernooien krijgen spelers punten.  Op basis van deze punten wordt er een ranglijst gemaakt (herendubbel en damesdubbel). Resultaten in promotie-toernooien, in de D-categorie en competitie tellen dus niet mee voor de ranglijst. De ranglijst wordt wekelijks automatisch bijgewerkt op basis van de uitslagen van de toernooien in die week. Belangrijk, want op basis van de ranglijst worden spelers geaccepteerd en geplaatst voor toernooien.

Klik hier om de KNLTB Padelranglijst te bekijken

Nederlandse padelnationaliteit

Je wordt pas zichtbaar op de ranglijst als je de Nederlandse padelnationaliteit hebt. Hoe je dat doet, zie je hieronder bij 'Downloads'. Pas als je de Nederlandse padelnationaliteit hebt, mag je meedoen met bijvoorbeeld het EY NK Padel.

Berekening punten

Het actuele puntentotaal van een speler op de CUPRA KNLTB Padel Ranglijst is, naast geleverde prestaties op een toernooi, afhankelijk van een aantal factoren. Hoeveel punten er per categorie te verdienen zijn, kun je terugvinden in de puntentabel. De op een toernooi verdiende punten blijven exact een kalenderjaar staan. Een speler houdt de punten dus 52 weken, tot dezelfde toernooiweek exact een jaar later, waarna de punten vervallen. 

De CUPRA KNLTB Padel Ranglijst is een best-off-10 ranglijst. Dat wil zeggen dat voor iedere speler zijn of haar 10 beste toernooiresultaten meetellen. Speel je bijvoorbeeld in een jaar 15 toernooien, dan worden de vijf toernooien met de laagste puntentotalen niet meegeteld voor de ranglijst. Elke speler kan al zijn of haar behaalde punten terugvinden in het persoonlijk spelersprofiel op MijnKNLTB. Punten die meetellen voor de ranglijst, worden aangemerkt met een *.

Internationale toernooien

Er is echter nog één andere factor die het puntentotaal op de ranglijst kan beïnvloeden: het spelen van internationale toernooien. Hoewel die punten tellen voor een andere ranglijst (die van de FIP), leveren ze spelers wel bonuspunten op voor de Nederlandse ranglijst. De internationale ranking van een speler staat voor een bepaald aantal bonuspunten, waarbij bij de vrouwen bonuspunten worden toegekend aan alle speelsters binnen de top 250 en bij de mannen aan de top 400. De bonuspunten worden op deze manier verdeeld.