Padelballen Aan Het Net

NPB en KNLTB verkennen fusietraject

Sinds de NPB en de KNLTB begin november een gezamenlijke wedstrijdkalender aankondigden zijn de gesprekken geïntensiveerd. De padelsport ontwikkelt zich snel in Nederland. Om de groei van de sport in goede banen te leiden en om duidelijkheid te verschaffen aan de padelspelers werken de NPB en KNLTB toe naar één organisatie. In werkgroepen is achter de schermen hard gewerkt om een fusie tussen beide bonden voor te bereiden.

De afgelopen maanden is er veel overleg geweest tussen de besturen van de KNLTB en NPB om de mogelijkheden tot verdergaande samenwerking te verkennen. De eerste stap was de gezamenlijke wedstrijdkalender in 2020. Daarnaast is gesproken over onder andere opleidingen voor padelleraren, eisen aan accommodaties, aansluiting van commerciële organisaties en een eigen positionering van de sport. Verschillen van inzicht waren er zeker, maar op alle onderwerpen zitten de bonden dichterbij elkaar dan van tevoren werd ingeschat.

De fusiegesprekken verlopen voorspoedig, zowel qua inhoud als qua juridische mogelijkheden en consequenties. Dit zou zijn beslag kunnen krijgen in de loop van het 2e kwartaal van 2020.

Wedstrijdkalender

De uitvoering van de aangekondigde wedstrijdkalender verloopt ondertussen voorspoedig. Op 2 januari 2020 kunnen verenigingen en centra hun teams inschrijven voor de gezamenlijke voorjaarscompetitie. Voor de gezamenlijke toernooikalender dienen nog enkele aanpassingen gedaan te worden aan de programma’s om de organisatie en verwerking daarvan mogelijk te maken. Deze toernooikalender zal starten per 1 april 2020.