HK201210 0196

Spaanse winnaars bij FIP Rise-toernooi in Hoorn

Het toernooiseizoen is weer opgestart. Naast de vele nationale toernooien zijn er ook meerdere internationale evenementen in ons land. Het eerste FIP Rise-toernooi is inmiddels gespeeld en kende in zowel het mannen- als vrouwentoernooi een Spaanse kampioen.

De titel bij de mannen werd gewonnen door Ignacio González Gadea en Teodoro Victor Zapata. Het als eerste geplaatste team was in twee tiebreaks te sterk voor Marc Quilez Palleja en Benjamin Tison. Het Spaans/Franse koppel was als tweede ingeschaald, waardoor het publiek de sterkst mogelijke finale kreeg voorgeschoteld.

Andy de Bruijne was de beste Nederlander. Aan de zijde van zijn Belgische partner Nick Braet reikte hij tot de halve finale, waarin de uiteindelijke toernooiwinnaars een maatje te groot waren.

Vrouwen
De titel bij de vrouwen werd ook een prooi voor het als eerste geplaatste koppel. Angela Caro en Aranxta Soriano Perez rekenden in de geheel Spaanse finale met 6-3 7-5 af met Alicia Blanco Rojo en Sara Ruiz Soto.

De beste Nederlandse prestaties kwamen van de koppels Ettekoven/Van Dinteren en Betz/Van Ginkel. Beide duo's reikten tot de kwartfinale.