Qatar Padel Alyssa Van Heyst Photography 80

Nederland eindigt WK Padel op mooie negende plek, Spanje wederom oppermachtig

Afgelopen week vond het WK Padel plaats in Qatar. Zowel bij de heren als bij de dames was Spanje oppermachtig.  Argentinië moest genoegen nemen met twee keer een zilveren plak. Voor Nederland leek directe plaatsing voor het volgende WK een moeilijke opgave te worden, maar de negende plek werd alsnog veilig gesteld.

Nederland nam het in de poule-fase op tegen groepshoofd Italië, zuiderbuur België en Denemarken. De Nederlandse speelsters begonnen sterk met een 3-0 zege tegen Denemarken. Lang zat het team onder leiding van bondscoach Ewan Watson en teamcoach Alex Luneman niet op een roze wolk. Zo werden de twee duels daarop met 0-3 verloren. Zodoende was de top 8 uit zicht en moest Nederland gaan strijden voor plek 9 tot en met 16. Deze 9e positie gaf recht op een rechtstreeks ticket voor het volgende WK.

 

Een moeilijke maar geen onmogelijke opgave dus. Onze Nederlandse dames wonnen achtereenvolgens van Japan en Uruguay met mooie zeges. In de finale voor plek 9 en 10 moest worden afgerekend met Paraguay en zo geschiedde. Na twee van de drie duels was de voorsprong al 2-0 in het voordeel van Nederland, waardoor de zege hun niet meer kon ontgaan. Zodoende plaatsten de Nederlandse vrouwen zich voor de volgende Wereldkampioenschappen. Wederom een knappe prestatie.

Spanje en Argentinië lieten hun absolute klasse in de padelwereld eens te meer zien. De absolute padeltop was naar Qatar gevlogen om de strijd met elkaar aan te gaan. Beide landen doorliepen soepel de poule-fase en de knockout-fase richting de finale. Het was Spanje dat in beide finales aan het langste eind trok. Zo zetten ze na het EK ook de WK op hun naam. Spanje is de komende jaren dus the one to beat.