Zuitnl

Indeling KNLTB Voorjaarscompetitie Padel 2022 is bekend!

Goed nieuws! De indeling van de KNLTB Voorjaarscompetitie Padel 2022 is gepubliceerd op MijnKNLTB en in de ClubApp. Na twee jaar geen Voorjaarscompetitie, kunnen in april bijna 2.000 teams eindelijk weer genieten van het wedstrijdplezier en de gezelligheid tijdens de competitie. Wij kunnen niet wachten!

Hoe populair padel inmiddels is hoeven we jou natuurlijk niet meer te vertellen. Met bijna 2.000 teams is ook de competitie flink aan het groeien. Mooi toch? Meer verschillende tegenstanders die je kunt treffen, gelijkwaardiger niveau en dubbel zoveel gezelligheid op de padelbanen. De padelcompetitie telt vijf speeldagen en start op vrijdag 8 april.

Waar kan ik de indeling vinden?

Klik hier voor de indeling van de Voorjaarscompetitie Padel 2022. Lukt het je niet helemaal om jouw indeling te vinden? Gebruik dan dit stappenplan.

Wanneer en hoe laat moet ik spelen?

Uiterlijk één week voor een speeldag kun je de aanvangstijden en extra informatie over de bezoekende vereniging terugvinden op MijnKNLTB. Als je de gegevens van een andere vereniging, zoals de locatie of het telefoonnummer van de aanvoerder, wil opzoeken dan moet je een account hebben op MijnKNLTB.

Let op: de komende dagen kunnen er nog wijzigingen in het wedstrijdprogramma worden gemaakt. Kijk dus vlak voordat de competitie begint of de indeling van jouw team hetzelfde is gebleven.

Nieuwe klassenindeling

Wanneer je al eerder competitie hebt gespeeld, is het mogelijk dat je nu in een lagere klasse bent ingedeeld dan voorheen. Dit komt doordat er bij de indeling van padel een geheel nieuwe klassenindeling is gemaakt op basis van de teamgemiddelden (volgens actuele rating). De klassen van andere competities zijn dan ook niet meer te vergelijken met de nieuwe klassen. Alle teams met een vergelijkbaar teamgemiddelde zijn in dezelfde klasse ingedeeld. Op deze wijze speelt iedereen vanaf nu op zijn/haar eigen niveau en kunnen we met ingang van dit jaar om promotie/degradatie gaan spelen.

Vragen over de competitie?

Meer informatie over de padelcompetitie vind je op de website. Klik hier voor de veelgestelde vragen en antwoorden over de competitie. Ook kan je met vragen altijd terecht bij de Verenigingscompetitieleider (VCL) van jouw vereniging of padelcentrum.

De KNLTB wenst alle spelers veel succes en plezier bij de voorbereiding van jou en je team op de Voorjaarscompetitie!