AVH04130

FIP Star Hoorn biedt gezellige combi van toppaddel en padel voor beginners

“We zijn acht vrienden, die helemaal bezeten zijn van het padelspelletje en samen een groot internationaal padeltoernooi organiseren. Best bijzonder toch”, trapt toernooidirecteur Jalmar Fasten af.

De Padel Kings Open, want daar hebben we het over. Van maandag 4 tot en met zondag 10 juli vindt in Sportcentrum Hoorn wederom toppadel plaats. De vriendengroep houdt het toernooi voor de tweede keer, na het succesvolle debuut in 2021. De status is meeveranderd.

Aandacht breedtesport

“We waren een FIP Rise en zijn nu een FIP Star toernooi. De combinatie met P100, maakt het een padeltoernooi voor iedereen. Van internationale topspelers tot recreanten. Dat is ook ons doel, namelijk aandacht voor de breedtesport. Naast toppadel, kan ook de beginnende padeller die net een jaartje bezig is en voor het eerst meedoet aan een toernooi, zich bij ons aanmelden”, licht Fasten toe.

Hoewel Padel Kings Open nog even op zich laat wachten, is de organisatie al opgestart en de inschrijving geopend. “We hebben een mooi budget, dankzij ruim veertig sponsors. Daardoor kunnen we ook investeren in het programma rondom de padelwedstrijden. Zo organiseren we een VIP-middag, een feestavond en is sportpresentator Chris Wobben gastspreker. Er is een fysiotherapeut aanwezig en we vergoeden het hotelverblijf en het eten en drinken van een aantal internationale spelers.”

“We willen er echt zijn voor de sponsors, de sporters uiteraard en het publiek. En voor wie er niet bij kan zijn, hebben we een professionele livestream."

Veel publiek en gezelligheid

Fasten, de vriendengroep en de vele vrijwilligers kijken uit naar de tweede editie. Hij weet inmiddels dat de inschrijvingen pas laat op gang komen. “We gaan er hoe dan ook een mooie padelweek voor maken. Voor iedereen. Hopelijk met veel publiek en gezelligheid.”

Voor meer informatie: www.padelkingsopen.nl.