Padel Noordwijk 2019 126

Als het aan de deelnemers ligt zijn ze er volgende keer weer bij op FIP Rise Rijswijk

Er werd nogal wat gevraagd van de organisatie van het FIP Rise toernooi afgelopen week in Rijswijk. De oorzaak: de regen. Dat betekende dat de outdoorbanen van Estate Padel Club in Rijswijk twee dagen ingewisseld werden voor de gloednieuwe indoorbanen van Allround Padel Club in Den Hoorn.

Een hele logistieke klus die prima geklaard werd. “Ik bracht één van de toernooiwinnaars bij de heren terug naar Schiphol. Hij was heel enthousiast en wil volgend jaar graag terugkomen”, aldus een tevreden toernooidirecteur Sylvia van Geest.

Nou kun je met al je organisatie-ervaring alles tiptop geregeld hebben. Slechte weersomstandigheden kun je - om in padeltermen te blijven - niet verslaan. “Op donderdag is er nog buiten gespeeld, weliswaar op een natte baan, maar dat kon wel. Op vrijdag en zaterdag lukte dat echt niet. Toen zijn we uitgeweken naar Allround Padel Club in Den Hoorn.”

Snel schakelen

“Er is hard gewerkt om die padelbanen klaar te maken voor officiële wedstrijden. Gelukkig waren de lijntjes heel kort en konden we snel schakelen. De binnenbanen waren al geblokt en er was een link, want de eigenaren zijn dezelfde.”
“Je moet je voorstellen dat alles wat je de spelers en sponsors wilt bieden, ineens van Rijswijk naar Den Hoorn moet. Logistiek een hele operatie, maar het is ons allemaal gelukt”, concludeerde Van Geest opgelucht.

Ook het deelnemersveld, zeker bij de heren, stemde haar tevreden. “Inschrijvingen komen altijd laat op gang, maar ik was zeer blij met de ruim dertig koppels bij de mannen, onder wie een aantal Italianen en Spanjaarden. Die speelden eerder in Utrecht, plakken er dan een aantal dagen Amsterdam aan vast en hadden zich ingeschreven voor Rijswijk. Het mooie is dat ze allemaal supertevreden waren. Erg fijn om te horen natuurlijk.”

Buiten gespeeld

De winnaars in Rijswijk luisterden naar de namen Marco Cassetta en Simone Cremona uit Italië. Zij versloegen het als tweede geplaatste koppel Alvaro Montiel Caruso/Ferran Insa uit Spanje. “Het was een hele spannende finale, mooi om te zien. Die finaledag kon overigens wel gewoon weer buiten gespeeld worden in Rijswijk.”

Jammer was alleen dat er bij de mannen geen Nederlanders op zondag in actie kwamen, vond ook Van Geest. Het Nederlandse padelkoppel Bram Meijer/Sten Richters verloor namelijk in de kwartfinale van de uiteindelijke winnaars.
Bij de dames was er wel Hollands glorie. Michaëlla Krajicek en Steffie Weterings wonnen heel dik 6-0 en 6-1 van Maaike Betz/Avalon Segou Jonkers. De buitenlandse inbreng bleef in dat toernooi beperkt tot twee Belgische en een Duits koppel.

Puzzel gelegd

Van Geest kijkt na een drukke padelweek – “er was ook een P100 toernooi, dat moet niet ondergeschoven raken natuurlijk” – met tevredenheid en trots terug. “Deelnemers waren heel enthousiast, logistiek hebben we de puzzel goed gelegd. Alleen wist het publiek de weg niet echt te vinden naar de padelbanen. Jammer, maar dat zal ongetwijfeld te maken hebben gehad met het weer en de verschillende speellocaties. Al met al is het goed verlopen en hoop ik dat we volgend jaar ook weer op de FIP-kalender staan. Even afwachten, maar aan ons én de deelnemers zal het zeker niet liggen. Het is namelijk onwijs gaaf om te doen.”