Bram Meijer (1)

KNLTB versterkt opleidingen padel met experts Bram Meijer en Rogier Beliën

Met ingang van april 2019 zijn Bram Meijer en Rogier Belien binnen de KNLTB aangesteld om de opleidingen tot padelinstructeur verder te professionaliseren en uit te rollen. De snelle groei van padel in Nederland, met name op de KNLTB verenigingen, maakt dat er veel vraag is naar padelinstructeurs die in staat zijn de nieuwe stroom spelers op te vangen binnen de club.

Bram Meijer, Nederlands beste speler en daarnaast al docent van de huidige 4-daagse bijscholing tot padelinstructeur, wordt als KNLTB padel expert verantwoordelijk voor de padelspecifieke inhoud van de opleidingen. Rogier Belien, Leercoach en Auditor bij diverse sportbonden en NOC*NSF, wordt verantwoordelijk voor de inbedding van de opleidingen in de KSS structuur van NOC*NSF zodat de opleidingen professioneel en erkend zijn binnen de sport.

Padel opleidingen krijgen daarbij een eigen positionering en dat zal in de nabije toekomst ook leiden tot een eigen PO systeem.

 

Opleiding padelinstructeur

De eerste werkzaamheden van het nieuwe team zullen zich richten op het ontwikkelen van een nieuwe en volledige opleiding padelinstructeur op KSS 3 niveau, zodat er instroom van buiten de tenniswereld mogelijk wordt. Deze groep instromers is belangrijk omdat zij zich vaak willen specialiseren in padel en daardoor een ruimere inzetbaarheid hebben dan de Tennisleraren die ook hun tennislessen nog moeten blijven geven. Door ook deze opleiding in te bedden in de KSS structuur zullen mogelijk de CIOS-opleidingen deze toe kunnen voegen aan hun curriculum. Dat zal veel spelers met passie voor padel blijvend aan de sport kunnen binden.

Parallel daaraan zal een interne audit van de huidige 4-daagse bijscholing van tennisleraren tot padelinstructeur plaatsvinden om zo nodig verbeteringen door te voeren en in lijn te blijven met de eisen voor een KSS 3 opleiding.

Tot op heden was Pieter de Leijer degene die als pionier en generalist beide rollen op zich nam. Hij heeft padel en de opleidingen echt op de kaart gezet. Voor Pieter houdt deze rol op nu de markt een volgende fase ingaat. Hij zal in het 2e kwartaal zijn kennis en inzichten overdragen aan zijn opvolgers.