Padel Alyssa Van Heyst Fotografie 27

Geslaagd eerste congres voor padelleraren

Het is belangrijk dat leraren over bepaalde vaardigheden beschikken om les te geven en zich blijven ontwikkelen. Nu naast tennis ook de padelsport onder de vlag van de KNLTB is gebracht, ondersteunt de KNLTB dus niet meer alleen tennis- maar ook padelleraren. En leraren zijn hard nodig, want door heel Nederland worden nieuwe banen uit de grond gestampt en stromen de nieuwe leden binnen. 

Om de Nederlandse padelleraren te inspireren en informeren werd vrijdag 10 december het eerste congres voor padelleraren georganiseerd bij Peakz Padel IJsselhallen in Zwolle. Tijdens het congres hebben ruim 70 leraren drie verschillende sessies kunnen volgen: in de eerste sessie legde Sven Boele uit hoe je gevorderde spelers uitdagende lessen geeft; in de tweede sessie legde Vincent Dedecker uit over hoe je lessen voor beginners het best vorm kan geven en tot slot volgde er een intervisie sessie waarin een update werd gegeven over de marktontwikkelingen, Meet & Play en KNLTB Match. 

Ook hebben we informatie en behoeften kunnen ophalen bij onze Padelleraren om richting 2022 nog meer kwaliteit en ondersteuning te bieden.