AVH08620

Nederlandse padelvrouwen klaar voor de WK Seniors in Las Vegas

De RRA Padel Club vormt van 28 maart tot en met 2 april het decor voor de Electrolit Senior Padel World Championships. Namens Nederland hebben de vrouwen zich rechtstreeks voor dit eindtoernooi gekwalificeerd. De selectie bestaat uit negen 35-plussers, die in drie categorieën (35+, 40+ en 45+) zullen deelnemen.

De week start met de landenwedstrijd, waarbij het hele team in actie komt. Daarnaast wordt ook een koppeltoernooi gespeeld. De kampioenschappen zijn vanwege de coronapandemie twee maal uitgesteld en de mondiale veteranenstrijd ligt inmiddels al vier jaar stil. Duidelijk is dat Argentinië en Spanje favoriet zijn, maar hoe de krachtsverhoudingen verder liggen is een verrassing.

Teamcaptain Mirjam van Roer: “We hebben onze padelskills allemaal verder ontwikkeld, maar dat geldt voor de andere landen waarschijnlijk net zo goed. Het is aftasten of we in staat zijn om onze vijfde plek van Malaga te evenaren. Wij zijn strijdbaar, maar gaan ook genieten van het feit dat we de sport padel op deze manier mogen promoten. Tenslotte zijn we stuk voor stuk behoorlijk verslaafd aan het spelletje!”

In totaal zijn 17 landen vertegenwoordigd op dit kampioenschap dat voor zowel vrouwen als mannen open staat. Helaas konden de Nederlandse mannen zich niet tijdig kwalificeren. In beide onderdelen gaat de strijd tussen 16 landen, waarbij sommige landen alleen bij de vrouwen of alleen bij de mannen zijn vertegenwoordigd.

In samenwerking met de International Padel Federation en de American Padel Federation organiseert de United States Padel Association deze wereldkampioenschappen. Marcos Del Pilar, voorzitter van de United States Padel Association is er helemaal klaar voor. Hij kan niet wachten om zijn favoriete sport in het zonnetje te zetten: “Wat is er nu mooier dan een week lang deze prachtige sport, de strijd, onze fysieke krachten en internationale vriendschappen te vieren?” In de Verenigde Staten is de verwachting dat de sport snel aan populariteit gaat winnen, ook al loopt de groei nog achter op Europa.

Op www.padelusa.org/ wordt in de toernooiweek een livestream aangeboden. In Las Vegas start de dag als die in Nederland al bijna achter de rug is. Het tijdsverschil is negen uur. KNLTBpadel besteedt op social media uiteraard ook aandacht aan het evenement en de verrichtingen van TEAM NL.

Nederlandse vrouwenselectie:

35+: Dido Blonk en Stéphanie Gomperts

40+: Aranka Huijberts, Marjon Copier en Iris Sterkenburg

45+: Marie-José Rutten, Dietske de Vries, Mirjam van Roer en Jacqueline van Wijk