IMG 1668

ZTC Shot slaat raak met eerste FIP Promises jeugdpadeltoernooi

“Absoluut, zeker weten!” Het enthousiasme van toernooidirecteur Cecilia Arocena is groot als ze de vraag krijgt van volgend jaar weer toch? Ze kijkt dan ook met superveel plezier terug op de organisatie van het eerste FIP Promises jeugdpadeltoernooi bij ZTC Shot in Zeist. Al waren er wel wat uitdagingen, lacht ze.

Van 31 maart tot en met 3 april speelden jonge padellers hun wedstrijden op het prachtige complex van Shot aan de rand van Zeist. Padellers vanaf 14 tot en met 18 jaar. Uit België, Zweden, Spanje, Italië, Litouwen en natuurlijk Nederland.

Zo gaaf

“Hoe al die jongeren met elkaar praten, omgaan en padellen. Welke leeftijd ze ook hebben of uit welk land ze ook komen. Het maakt niet uit. Dat is zo gaaf om te zien. Er waren bijna 40 deelnemers en ik begreep van de FIP organisatie dat we daarmee één van de grootste padeljeugdtoernooien zijn”, aldus Cecilia, die er meteen aan toevoegt dat het doel van het toernooi ook min of meer bereikt is. “We willen jongeren enthousiast maken voor padel en ze inspireren. Zodat zij het later weer kunnen doorgeven aan de volgende generatie. Ik denk dat dat ons wel gelukt is.”

Bad en good luck

Het internationale toernooi dat voor het eerst in Zeist werd gehouden, kende dus een prima verloop. Nietwaar? “Jazeker, alleen vrijdag lag er sneeuw. Bad luck, maar onze vrijwilligers hebben toen de banen helemaal schoongemaakt. Heel fijn! Er was een optie om naar binnen te gaan, als het echt slecht weer zou zijn. Maar dat hoefde niet. Zaterdag was het koud, echt joh. En zondag scheen de zon en was het prachtig weer. Hoe lekker was dat. Toen het toernooi klaar was, begon het te regenen. Good luck!”

Energie en passie

De toernooidirecteur kijkt ook terug op een geslaagde organisatie. “Iedereen heeft er ontzettend veel energie en passie ingestopt. Dat kregen we terug van coaches, ouders en de spelers. Om die laatste groep draait het allemaal. En vergis je niet. Voor sommige ouders is het een hele investering. In geld en tijd. Dan wil je wel een goed georganiseerd toernooi en dat kregen we ook te horen in hun feedback. Dat ze het ook weleens prettig vonden dat hun kinderen een keer tegen andere padellers speelden, die ze nog niet kenden.”

Was er nog iets van een lessons learned? “We hebben dit toernooi in slechts een paar weken uit de grond gestampt. Daar ben ik megatrots op. We gaan er bij ZTC Shot volgend jaar absoluut weer voor en willen het FIP Promises jeugdpadeltoernooi heel graag weer organiseren. Alleen, gaan we dat dan wel doen met wat meer vrijwilligers.”