20210902 205231 Padel MNO Photo 3822

FIP Rise Rotterdam wil eerste keer rustig beginnen en feestelijk eindigen

Zelfs tussen de regels door klinkt organisator Flip van Betuw van het eerste Invint Padel Open Rotterdam (22-28 augustus) super enthousiast. De oud-tenniscoach van onder andere Raemon Sluiter heeft dan ook veel zin in het nieuwe FIP Rise padeltoernooi op Lake7, aan de Zevenhuizerplas. “Ik hoop dat het publiek padel omarmt en dat we met zijn allen een geweldige padelweek hebben.”

Natuurlijk is padel leuk en hot, maar Van Betuw liep al wat langer rond met het idee om een internationaal padeltoernooi op te zetten in zijn stad.

Op zijn Rotterdams

“Ik ben altijd al wel iemand geweest van iets creëren, organiseren en mijn nek uitsteken. Door corona kon het toernooi vorig jaar niet doorgaan. Nu het wel kon zeiden hoofdsponsor Invint en Rotterdam Topsport meteen op zijn Rotterdams van ‘wij doen mee’. Ook helpt de padelclub mee. Samen vormen we een grote vriendengroep, die er een toppadelweek van gaat maken.”

Soort schiereilandje

Het Invint Padel Open begint officieel op maandag 22 augustus en de grote finale is op zondag 28 augustus. “Lake7 ligt op een soort schiereilandje. We hebben zeven outdoor padelbanen en de vijf binnenbanen zijn nu ook klaar. Als het slecht weer is, kunnen we dus ook indoor spelen. Echt alle omstandigheden zijn aanwezig om het mooiste en meest spectaculaire padel te zien en dat op een fantastische locatie.”

Van Betuw heeft inmiddels een aantal padeltoppers binnengehaald. Zoals het damesduo Michaella Krajicek en Steffie Weterings en bij de heren komen Bram Meijer en Sten Richters op de baan. Voor de rest is het nog even afwachten wie deelneemt. En dat is niet ongebruikelijk in padelland.

Gratis entree

Hoe dan ook, de organisatie is er helemaal klaar voor. “Op woensdag zijn de (pre)kwalificatierondes. Donderdag begint het hoofdtoernooi en op vrijdag, zaterdag en zondag vinden de finales plaats. We hebben live streaming, prima horeca met een nieuw terras een aantal side events, waaronder een kidsdag en clinics voor sponsors. Zondag is de grote finale en de entree is de hele week gratis.”

Hoofdscheidsrechter gestrikt

De organisator hoopt, denkt en rekent erop dat het FIP Rise Rotterdam een blijvertje is op de wedstrijdkalender van de internationale padelbond. “Natuurlijk willen we dit voor een langere periode doen. Ik zeg altijd van een toernooi organiseer je van tevoren. Alleen zo’n eerste keer is toch best moeilijk, want je komt toch dingen tegen die je niet verwacht.”
“Zo hebben we in Nederland geen gekwalificeerde hoofdscheidsrechters. Gelukkig heb ik er eentje uit België weten te strikken. En zo zullen er nog wel meer zaken zijn, waar je tegenaan loopt, maar daar komen we wel uit.”

Publiek omarmt

“Daarom vind ik ook dat we rustig moeten beginnen en het nu nog niet moeten hebben of we een Gold-status willen”, zo besluit Van Betuw. “Laten we eerst maar zorgen dat het publiek padel omarmt, dat we kunnen genieten van toppadel én dat we er met zijn allen een geweldige feestweek van maken. Op zijn Rotterdams. Dan zien we daarna wel verder.”

Voor meer informatie: www.padelrotterdamopen.com