Padel Zuitnl Henk Koster 2020 (187)

Maak je klaar om toernooien te spelen

Het is zomer en dat betekent dat er weer volop toernooien worden georganiseerd. Hoe bereid jij je voor op een wedstrijd en welke slagen gebruik je? Om goed voorbereid de baan op te gaan worden hieronder uitgelegd welke slagen je allemaal kunt spelen en hoe je deze kunt verbeteren. 

Voorbereiding op de service van je tegenstander

Laat jij je weleens verassen door de service van je tegenstander? Zorg voor een goede uitgangspositie en sla de bal rustig terug. Benieuwd wat je nog meer kan doen om jezelf voor te bereiden op de service van je tegenstander? Bekijk hieronder de tips.

Speel de perfecte lob 

Je tegenstander staat aan het net en je wilt hem verassen door het spelen van de lob, maar hoe speel je de perfecte lob? Hoe bereid je je voor, waar mik je de lob en wanneer neem je de netpositie over na het spelen van de lob? Bart van Kempen legt het je uit!

De volley

Je ontkomt er niet aan tijdens een wedstrijd, de volley. Juist daarom is dit een slag die je kunt blijven verbeteren. Benieuwd hoe? Bekijk de tips van Nikander Damianos.

Verbeter je kicksmash

Met een goede smash kan je het de tegenstander lastig maken, maar waar moet je de bal precies raken? En wat doe je na het spelen van de kicksmash? Nederlands Kampioen Sten Richters legt het je uit!

Bajada

Je staat aan het net en de tegenstander speelt een lob, wat nu? Tijd voor de bajada! De bal stuitert achter de lijn, tegen de wand en komt hoog van de wand af. Nu is het tijd voor de bajada. Benieuwd hoe je deze slag slaat? Bekijk snel de tips van Sven Boele. 

Chiquita

Een bal kort op de voeten van je tegenstander, ofwel de chiquita. Een moeilijke bal voor je tegenstander, maar hoe sla je de perfecte chiquita? Uriël Maarsen geeft je tips!