HK201210 0906

Hoe sla je een goede bandeja?

De bandeja is één van de belangrijkste slagen bij padel. Het houdt het midden tussen een smash en een hoge volley en is bedoeld om je netpositie te kunnen behouden. Belangrijk dus dat je deze slag goed beheerst!

In onderstaande video legt Nikander Damianos uit hoe je een bandeja slaat.

Als je de bandeja gaat spelen, let er dan op dat je je elleboog hoger houdt dan je schouders, dan kan je de bal namelijk makkelijker naar beneden spelen en behoud je de controle. Doe je dit niet, is het heel moeilijk om de bal op een hoog raakpunt te raken. Hierdoor wordt het erg lastig om nog controle te houden over de bal en zal je sneller een fout maken.

Wil je meer tips voor jouw padelspel? Bekijk deze video over waar je moet staan bij het retourneren of ga naar ons Youtube-kanaal voor nog meer video's!