HK200906 0055

Welke padelniveau heb jij? Kom erachter en ga level up!

Het is als padeller niet altijd makkelijk precies je niveau te weten, of om te weten hoe je beter wordt. Daarom hebben wij nu, samen met onze partner Continu Professionals, level up-video's gemaakt. Zodat je precies weet wat je moet doen om een level up te gaan! Bekijk hier de video's voor niveau 7, 8 en 9.

 

Niveau 9

Als niveau 9 ben je er vooral op gericht om ballen terug te slaan naar de overkant, en maak je weinig tot geen gebruik van de glaswand. Je bent je nog niet bewust van je positie in het veld.

Wat moet je doen om naar niveau 8 te gaan? Vooral heel veel spelen, zodat je meer controle krijgt over je racket. En probeer de bal ook eens te vertragen, om zo ook controle te krijgen in de rally.

Niveau 8

Als niveau 8 heb je meer controle in de rally doordat je kunt vertragen en de glaswand kunt gebruiken. Je begrijpt daardoor ook hoe je moet staan in het veld.

Wil je naar niveau 7? Dat heeft vooral te maken met je positie!

Niveau 7

Als niveau 7 laat je de bal die achter de servicelijn stuitert, altijd via de glaswand gaan voor je hem terugslaat. Je weet daardoor waar je moet staan: achter de servicelijn. Maar ook de positie aan het net is niet vreemd voor iemand van niveau 7: door het slaan van de lob verover je makkelijk de netpositie.

Niveau 7 is al leuk, maar je wil natuurlijk beter worden en naar niveau 6! Wat je dan moet doen? Dat zie je in een volgend artikel, waarin we van niveau 6 naar 4 gaan.