DPW 240326 Alyssa van Heyst Fotografie 0497

Koek/Weterings, De Kroon/Prins, Puck Bernard en Jorrit Hazebroek winnaars van de KNLTB Padel Awards 2023

Gisteren zijn tijdens de Dutch Padel Week in Eindhoven de KNLTB Padel Awards uitgereikt, voor Padeller van het Jaar 2023 in de categorie├źn Dames, Heren en Talenten. Tijdens een ceremonie op het centrecourt van het EY NK Padel vielen bij de dames Marcella Koek & Steffie Weterings in de prijzen, bij de heren Youp de Kroon en Julian Prins. Puck Bernard werd talent van het jaar bij de meisjes, en Jorrit Hazebroek bij de jongens. Allen van harte gefeliciteerd!┬á

Zeldzame nederlaag

De jury, bestaande uit Mathijs Adema, Mirjam van Roer en Ivo van Dijk had geen makkelijke taak om de winnaars aan te wijzen. Adema begon het juryrapport voor de Dames met de opmerking dat Koek en Weterings recentelijk van een ander Nederlands koppel had verloren. Misschien niet de leukste opmerking, maar uit het feit dat dit een zeldzame nederlaag is blijkt wel hoe goed Koek en Weterings zijn. Ook internationaal timmeren ze hard aan de weg en staan ze inmiddels in de top 100 op de internationale ranglijst.

Youp de Kroon en Julian Prins zijn misschien op de ranglijst niet het beste koppel van Nederland, maar ze hebben in 2023 een enorme ontwikkeling doorgemaakt en daardoor flinke stappen gemaakt in hun spel. Datzelfde geldt voor de talenten, Puck Bernard en Jorrit Hazebroek. Zij hebben allebei op jonge leeftijd laten zien dat ze de sport padel goed snappen, zowel tactisch als sportief. Allemaal terechte winnaars dus!