EY KNLTB Padel Alyssa van Heyst Photography 3

EY hoofdsponsor van KNLTB Padel

Accountants- en adviesorganisatie EY is de komende drie jaar hoofdsponsor van KNLTB Padel. De samenwerking werd vandaag beklonken op de padelbanen van Peakz Padel in Amsterdam.

De padelsport groeit hard in Nederland. Door gezamenlijke investeringen en activaties met hoofdsponsor EY en de founding partners wil de KNLTB de sport verder professionaliseren en het dynamische en verrassende karakter van de sport zichtbaar maken bij een breed publiek.

Jeroen Davidson, voorzitter raad van bestuur EY in Nederland: “EY is er trots op om de komende jaren hoofdsponsor in Nederland te zijn van deze sterk opkomende sport. Padel heeft een enorm positieve uitstraling en is aanstekelijk. Bovendien is het een dynamische teamsport voor vrouwen en mannen, jong en oud. En dat past bij wie wij zijn en wat we als merk en organisatie willen uitstralen.”

Ook Saskia van der Zande, Managing Partner Core Business Services en Talent Leader EY Nederland is enthousiast over de samenwerking: “Als hoofdsponsor van KNLTB Padel bereiken we bovendien twee belangrijke doelgroepen: onze eigen medewerkers en potentiële medewerkers. Onder deze jonge doelgroepen is padel immers enorm populair en zien we vele activatiemogelijkheden”.

Albert-Jan Smid, commercieel manager KNLTB: “We zijn trots dat EY zich aan padel wil binden en we samen deze nieuwe sport omarmen. De padelsport zit nog in de groeifase, een mooi moment om in te stappen dus. Dat vraagt om visie, vertrouwen en het lef om te investeren. Samen met EY kunnen we nog meer mensen laten kennis maken met padel en de sport verder professionaliseren. De activatiemogelijkheden zijn groot, bijvoorbeeld tijdens padelevenementen, clinics, bedrijfs- en studentencompetities.”

Groei

In Nederland zijn al meer dan 300 locaties en ruim 850 padelbanen. Er komen wekelijks nieuwe banen bij. De verwachting is dat dit doorgroeit naar 1200 banen in 2024. Zo’n 80% van de banen ligt bij tennisverenigingen, 20% bij commerciële centra. Ons land telt op dit moment al meer dan 75.000 padelspelers (waarvan 25.000 bij verenigingen). Voor 2024 worden 140.000 actieve spelers verwacht. Padel valt sinds juli 2020 officieel onder de KNLTB.

Over EY

EY is wereldwijd toonaangevend in assurance, tax, transactions en adviesdiensten. Met de diensten die we bieden, dragen we bij aan het versterken van vertrouwen in kapitaalmarkten en economieën overal ter wereld. Daarmee spelen we een cruciale rol bij het creëren van een beter werkende wereld: Building a better working world. Voor onze mensen, onze cliënten en de maatschappij.

Bij EY in Nederland werken circa 5.000 professionals vanuit 12 kantoren voor vier geïntegreerde servicelines: Assurance, Consulting, Tax en Strategy & Transactions. Met onze diepgaande kennis van verschillende sectoren helpen we klanten inspelen op nieuwe kansen, met inschatting van de risico's die gepaard gaan met verantwoorde groei. Dankzij onze kwalitatieve multidisciplinaire teams kunnen onze klanten aan de wettelijke vereisten voldoen, hun investeerders op de hoogte houden en tegemoetkomen aan de wensen van hun stakeholders.