HK200906 0057

Indeling KNLTB Zomercompetitie Padel is bekend!

VAMOS! Vandaag is de indeling van de Zomercompetitie 2022 gepubliceerd op MijnKNLTB en in de ClubApp. Bijna 1100 teams van ruim 230 verenigingen en centra doen mee aan deze competitie. Je kunt dus nu checken welke tegenstanders jij en je team straks treffen in de padelkooi.

Hoe populair padel inmiddels is hoeven we jou natuurlijk niet meer te vertellen. Ook de competities zijn flink aan het groeien. Mooi toch? Meer verschillende tegenstanders die je kunt treffen, gelijkwaardiger niveau en dubbel zoveel gezelligheid op de padelbanen. De zomercompetitie telt vijf speeldagen en start op vrijdag 3 juni.

CUPRA Eredivisie Padel

Tijdens de Zomercompetitie wordt de CUPRA Eredivisie padel geïntroduceerd. De CUPRA Eredivisie bestaat uit 1 afdeling van 6 teams. De wedstrijden van worden gespeeld op 4, 5, 11, 12 en 18 juni. De daaropvolgende play-off wedstrijd met de nummer 1 en 2 uit de afdeling wordt gespeeld op 26 juni bij TPC Eindhoven Noord. Genieten dus van top padel met de beste spelers van Nederland!

Waar kan ik de indeling vinden?

Klik hier voor de indeling van de Zomercompetitie. Lukt het je niet helemaal om jouw indeling te vinden? Gebruik dan dit stappenplan.

Wanneer en hoe laat moet ik spelen?

Uiterlijk één week voor een speeldag kun je de aanvangstijden en extra informatie over de bezoekende vereniging terugvinden op MijnKNLTB. Als je de gegevens van een andere vereniging of centrum, zoals de locatie of het telefoonnummer van de aanvoerder, wil opzoeken dan moet je een account hebben op MijnKNLTB.

Let op: de komende dagen kunnen er nog wijzigingen in het wedstrijdprogramma worden gemaakt. Kijk dus vlak voordat de competitie begint of de indeling van jouw team hetzelfde is gebleven.

Nieuwe klassenindeling

Wanneer je al eerder competitie hebt gespeeld, is het mogelijk dat je nu in een lagere klasse bent ingedeeld dan voorheen. Dit komt doordat er bij de indeling van padel een geheel nieuwe klassenindeling is gemaakt op basis van de teamgemiddelden (volgens actuele rating). De klassen van andere competities zijn dan ook niet meer te vergelijken met de nieuwe klassen. Alle teams met een vergelijkbaar teamgemiddelde zijn in dezelfde klasse ingedeeld. Op deze wijze speelt iedereen vanaf nu op zijn/haar eigen niveau en kunnen we met ingang van dit jaar om promotie/degradatie gaan spelen.

Vragen over de competitie?

Meer informatie over de padelcompetitie vind je op deze pagina. Klik hier voor de veelgestelde vragen en antwoorden over de competitie. Ook kan je met vragen altijd terecht bij de Verenigingscompetitieleider (VCL) van jouw vereniging of padelcentrum.

De KNLTB wenst alle spelers mega veel fun en gave wedstrijden tijdens de Zomercompetitie!