Veelgestelde vragen
Vragen over één van de KNLTB competities? Hieronder vind je een overzicht van veelgestelde vragen en antwoorden over de competitie. Ook kun je met jouw vragen altijd terecht bij de Verenigingscompetitieleider van jouw vereniging.
Veelgestelde vragen competitie
Als uitslagengedelegeerde geef je direct na afloop van de speeldag de uitslagen door in MijnKNLTB. Je hebt zelfs de mogelijkheid om de uitslagen na iedere wedstrijd tussentijds op te slaan. Ga in MijnKNLTB naar jouw competitie en kies de betreffende speelronde of wedstrijd waarvoor je de uitslagen wil invoeren. Klik vervolgens op het oranje pijltje om de uitslagen per wedstrijd in te voeren. Vanuit de digitale ploegopstelling zijn de betreffende spelers al in het uitslagengedeelte overgenomen. Controleer of deze spelers ook daadwerkelijk gespeeld hebben of pas eventueel nog spelers aan waar dat nodig is (altijd in overleg met de tegenstander). Vervolgens kan je per wedstrijd de uitslagen invoeren. Kies ‘Opslaan’ wanneer je de uitslagen hebt ingevoerd. Wanneer je de setstanden invult, verschijnt boven in de tussenstand en/of einduitslag. Klik hier voor meer informatie.
Jouw vereniging heeft je waarschijnlijk nog niet de rechten gegeven om uitslagen in te voeren of je termijn hiervoor is inmiddels verlopen. Voor het invoeren van uitslagen moet de rol van 'functionaris uitslagengedelegeerde' toegekend zijn aan je bondsnummer. Neem contact op met de Verenigingscompetitieleider van jouw vereniging voor het toekennen van deze rechten.
Alleen tijdens de vrijdagavond competitie wordt er een beslissende wedstrijdtiebreak gespeeld (tot en met 10 punten, 2 punten verschil), in plaats van een volledige derde set gespeeld. Bij het invoeren van de uitslagen dient dit te worden ingevoerd als 10-7 of 11-13 etc.
Het is toegestaan om twee keer met dezelfde partner te spelen op één competitiedag. Indien tweemaal met dezelfde partner wordt gespeeld mag er niet tegen dezelfde combinatie uit ronde 1 gespeeld worden. In de digitale ploegopstelling dient men alle partijen op te nemen. Mocht er een wedstrijd ontstaan met 4 exact dezelfde tegenstanders, dan dient men schriftelijk een aanpassing te doen in de opstellingen zodat er geen wedstrijd meer is met 4 exact dezelfde tegenstanders. Dit kan dan digitaal in bij het invullen van de uitslagen aangepast worden.
Ja, je dient lid te zijn van de vereniging of het commerciële centrum waar je voor wilt spelen. Ook als je dispensatie hebt voor het spelen voor twee verenigingen dien je van beide clubs/centra lid te zijn.
Op het moment worden geen padelwedstrijden verwerkt voor de rating, dus ook niet voor competitie.
Zodra de wedstrijduitslag digitaal verstuurd is, kan de Verenigingscompetitieleider van jouw vereniging de uitslag corrigeren. Dit kan tot uiterlijk 7 dagen na de speeldag van een thuiswedstrijd, bijvoorbeeld door het aanpassen van speler of partijuitslag. Na die periode van een week kan alleen de KNLTB een wijziging doen.
Wanneer één van de teams niet wil/kan spelen, dan moet je invullen ''uit/thuis is afwezig''. Dit moet ook als het team dit van tevoren heeft gemeld. Het team dat afwezig was, verliest de competitiewedstrijd met maximale cijfers en er volgt een boete. Wanneer een team twee keer of vaker onvoltallig of niet is op komen dagen, dan kan het team door de KNLTB naar de laatste plaats worden teruggezet. Alle verlies- en winstpunten tegen dit team komen te vervallen en er wordt een boete opgelegd.
Indien er niet gespeeld kan worden wegens weersomstandigheden, dan moet de wedstrijd verplaatst worden naar de eerstvolgende inhaaldag of in onderling overleg eerder. Wanneer er niet voldoende spelers zijn (bijv. vakantie, blessure/ziekte, enz.) dan moet er in onderling overleg eerder gespeeld worden.
Wanneer beide teams besluiten niet te spelen, dan is het reglementair toegestaan te kiezen voor de wedstrijdstatus ''niet gespeeld''. De tussenstand van 0-0 wordt dan omgezet in een eindstand en er volgt geen verdere sanctie.