NK Padel 2020 Marc Besten (7)

Speelsterktebepaling

Jaarlijks worden in november voor alle KNLTB-leden de speelsterktes voor het nieuwe seizoen bepaald. De speelsterkte worden bepaald aan de hand van je rating. Deze nieuwe speelsterkte wordt in november gecommuniceerd, maar treedt pas het volgende jaar in werking en geldt het volledige jaar van januari tot december.

Waarom doet de KNLTB dit jaarlijks?

De speelsterktebepaling is bedoeld om spelers jaarlijks hun nieuwe ‘speelniveau’ toe te kennen. Dit kan gedurende het jaar verbeterd of verslechterd zijn op basis van je gespeelde wedstrijden. Doordat spelers een nieuw niveau krijgen toegewezen of hun bestaande niveau behouden is het voor de KNLTB makkelijker om ervoor te zorgen dat spelers tegen tegenstanders van hetzelfde niveau spelen.

Klik hier voor een uitgebreide uitleg van de speelsterktebepaling.

Speelsterktewijzigingsverzoek

Past jouw nieuwe speelsterkte niet bij je huidige niveau en is er een goede reden voor een wijziging? Dan kan je een verzoek indienen om jouw speelsterkte te laten aanpassen. Je kunt een speelsterktewijzigingsverzoek indienen tot en met zondag 10 december 2023 via MijnKNLTB. Klik hier voor de handleiding. Alle verzoeken worden voor het einde van het jaar afgehandeld. Zodra jouw verzoek is behandeld, ontvang je een bericht.

Let op: wijzigingsverzoeken worden tijdens het seizoen niet meer in behandeling genomen.

Veelgestelde vragen

Hieronder hebben we de belangrijkste vragen rondom de speelsterktebepaling voor je op een rijtje gezet.

Veelgestelde vragen - Speelsterktebepaling