Padel Sloterdijk volley 2020 (14)

Wintercompetitie

Naar aanleiding van een behoefteonderzoek onder competitiespelers en niet-competitiespelers hebben we een padel wintercompetitie ontwikkeld. Deze competitie telt 7 speeldagen in november, december, januari en februari en wordt aangeboden op vrijdag, zaterdag en zondag. De competitie bestaat uit vier dubbelpartijen.

Door het toevoegen van deze competitie kun je dus het hele jaar padelcompetitie spelen. Ideaal om je padelskills te verbeteren en wedstrijdervaring op te doen, maar het is uiteraard ook heel gezellig om samen met je team tegen andere teams te spelen.

Speeldata

Klik hier voor de speeldata voor 2024/2025.

Competitieaanbod

Op zowel vrijdag, zaterdag als zondag wordt er gespeeld in verschillende klassen. De competitie is voor iedereen: beginners, licht gevorderden, gevorderden en wedstrijdspelers. 

De padelcompetities op zaterdag en zondag zijn voor spelers van alle leeftijden. Op vrijdag kun je vanaf 15 jaar deelnemen. Voor padelspelers t/m 17 jaar wordt op zondag een jeugdcompetitie aangeboden. Voor dames is er een aparte 15+ damescompetitie op vrijdagavond, zaterdag en zondag. 

Promotie en degradatie

Alle padelcompetities worden gespeeld om promotie/degradatie. Hierdoor ontstaat er een piramidale opbouw van klassen, waardoor de niveauverschillen in de klassen zo klein mogelijk zijn. De teamrechten gelden per competitie. Een team promoveert of degradeert dus naar dezelfde competitie het jaar daarna. Bijvoorbeeld: een team wordt kampioen in de Wintercompetitie 2023 en promoveert naar een hogere klasse in de Wintercompetitie 2024.

CUPRA Eredivisie en Hoofdklasse

Voor de CUPRA Eredivisie en Hoofdklasse telt de Wintercompetitie 5 speeldagen in januari, februari en maart en wordt er verplicht indoor gespeeld. Klik hier voor de speellocaties van de CUPRA Eredivisie en hier voor de speellocaties van de Hoofdklasse.