Padel racket aantikken (1)

Zomercompetitie

Iedereen kan meedoen aan de padelcompetitie: of je nou beginner of wedstrijdspeler bent. Iedereen die padel wil spelen is welkom! In de Zomercompetitie Padel kun je meedoen aan de vrijdagavond, zaterdag- of zondagcompetitie. Een team bestaat uit minimaal 4 spelers.

Speeldata

De Zomercompetitie Padel wordt gespeeld in juni en juli 2022. Klik hier voor de speeldata.

Competitieaanbod

Op zowel vrijdag, zaterdag als zondag wordt er gespeeld in verschillende klassen. De competitie wordt eenmalig ingedeeld op basis van teamgemiddelde om padelspelers zoveel mogelijk tegen gelijkwaardige tegenstanders te laten spelen. De competitie is dus voor iedereen: beginners, licht gevorderden, gevorderden en wedstrijdspelers.

Promotie en degradatie

Vanaf 2022 wordt tijdens alle padelcompetities gespeeld om promotie/degradatie. Hierdoor zal er een piramidale opbouw van klassen ontstaan, waardoor uiteindelijk de niveauverschillen in de klassen kleiner worden. De teamrechten gelden per competitie. Een team promoveert of degradeert dus naar dezelfde competitie het jaar daarna. Bijvoorbeeld: een team wordt kampioen in de Zomercompetitie 2022 en promoveert naar een hogere klasse in de Zomercompetitie 2023.

Jeugd

Op zondag wordt er een padelcompetitie aangeboden voor jeugdspelers. Deze competitie is voor spelers t/m 17 jaar en wordt ook ingedeeld op basis van teamgemiddelde.

Eredivisie Padel

In 2022 wordt de Eredivisie Padel (voorheen Topklasse) geïntroduceerd. De Eredivisie Padel wordt gespeeld tijdens de Zomercompetitie (3 weekenden + play-offs) en Wintercompetitie (5 zondagen + play-offs). De speeldata in de zomer zijn 4, 5, 11, 12 en 18 juni. De play-offs zijn op 25 en 26 juni.

Doe jij ook mee?

Wil jij in 2022 meedoen aan deze competitie? Informeer dan bij jouw vereniging of padelcentrum naar de mogelijkheden.

Gerelateerd aan deze pagina

Competitie

Competitie