Padel racket aantikken (1)

Zomercompetitie

Iedereen kan meedoen aan de padelcompetitie: of je nou beginner of wedstrijdspeler bent. Iedereen die padel wil spelen is welkom! In de Zomercompetitie Padel kun je meedoen aan de vrijdagavond, zaterdag- of zondagcompetitie. Een team bestaat uit minimaal 4 spelers.

Speeldata

De Zomercompetitie Padel wordt gespeeld in juni en juli 2024. Klik hier voor de speeldata.

Competitieaanbod

Op zowel vrijdag, zaterdag als zondag wordt er gespeeld in verschillende klassen. De competitie is voor iedereen: beginners, licht gevorderden, gevorderden en wedstrijdspelers. 

De padelcompetities op zaterdag en zondag zijn voor spelers van alle leeftijden. Op vrijdag kun je vanaf 15 jaar deelnemen. Voor padelspelers t/m 17 jaar wordt op zondag een jeugdcompetitie aangeboden. Voor dames is er een aparte 15+ damescompetitie op vrijdagavond, zaterdag en zondag. 

Promotie en degradatie

Alle padelcompetities worden gespeeld om promotie/degradatie. Hierdoor ontstaat er een piramidale opbouw van klassen, waardoor de niveauverschillen in de klassen zo klein mogelijk zijn. De teamrechten gelden per competitie. Een team promoveert of degradeert dus naar dezelfde competitie het jaar daarna. Bijvoorbeeld: een team wordt kampioen in de Zomercompetitie 2023 en promoveert naar een hogere klasse in de Zomercompetitie 2024.

CUPRA Eredivisie Padel

Tijdens de Zomercompetitie Padel wordt ook de CUPRA Eredivisie Padel gespeeld. De Eredivisie wordt gespeeld in 3 weken op dinsdag- en woensdag avond gevolgd door de play-offs op zondag. De speeldata zijn 4, 5, 11, 12 en 19 juni. De play-offs zijn op zondag 23 juni.