Padel scorebord

Uitslagen invoeren

Na afloop van een competitiedag dient de uitslagengedelegeerde de uitslagen in te voeren in MijnKNLTB of via de KNLTB ClubApp. Vaak zijn de aanvoerders van de competitieteams uitslagengedelegeerde, zodat zij zelf meteen de uitslagen kunnen invoeren. Sommige clubs kiezen ervoor om de uitslagen van alle teams te laten invoeren door de competitieleider. 

Hoe werkt het?  

Als uitslagengedelegeerde geef je direct na afloop van de speeldag de uitslagen door.  Je hebt zelfs de mogelijkheid om de uitslagen na iedere wedstrijd tussentijds op te slaan. Ga in MijnKNLTB naar jouw competitie en kies de betreffende speelronde of wedstrijd waarvoor je de uitslagen wil invoeren. Klik vervolgens op het oranje pijltje om de uitslagen per wedstrijd in te voeren. Vanuit de digitale teamopstelling zijn de betreffende spelers al in het uitslagengedeelte overgenomen. Controleer of deze spelers ook daadwerkelijk gespeeld hebben of pas eventueel nog spelers aan waar dat nodig is (altijd in overleg met de tegenstander). Vervolgens kan je per wedstrijd de uitslagen invoeren. Kies ‘Opslaan’ wanneer je de uitslagen hebt ingevoerd. Wanneer je de setstanden invult, verschijnt boven in de tussenstand en/of einduitslag.   

Het tijdig invoeren van de uitslagen is van groot belang aangezien de aanvoerder van het bezoekende team voor het verlaten van het park, de digitaal ingevoerde wedstrijduitslagen van de betreffende speeldag, op juistheid moet controleren. Daarnaast is het voor alle teams uit de poule leuk om zo snel mogelijk de uitslagen en standen te kunnen zien. Ook als een wedstrijd niet is (af)gespeeld, moet je dit invoeren op de betreffende speeldag en bij wedstrijdstatus aangeven wat de reden hiervoor is.

Klik hier voor het stappenplan uitslagen invoeren.

Hoe word ik uitslagengedelegeerde? 

De competitieleider van jouw club kan op MijnKNLTB aangeven wie de rechten van uitslagengedelegeerde mag hebben. Wil jij voor jouw team graag de uitslagen invoeren dan kun je dit doorgeven aan jouw competitieleider. Ben je een ouder van een jeugdspeler, dan krijgt jouw kind de rechten en kun je in het account van jouw zoon of dochter inloggen om de uitslagen in te voeren.

Verkeerde uitslag ingevoerd? 

Het kan voorkomen dat er bij het invoeren van de wedstrijduitslag een fout is gemaakt. Zodra de wedstrijduitslag digitaal verstuurd is kan enkel de competitieleider van jouw club de uitslag corrigeren. De competitieleider kan uiterlijk 7 dagen na de speeldag van een thuiswedstrijd een aanpassing doen, bijvoorbeeld een speler of partijuitslag wijzigen. De competitieleider van het uitspelende team ontvangt – net als die van het thuisspelende team– een e-mailbevestiging per wijziging.  

Geen mobiele telefoon, tablet, computer of internet? 

Tijdens een speeldag van de competitie komt het een enkele keer voor dat er niemand een mobiele telefoon of tablet mee heeft, dat de desbetreffende club geen computer heeft of als je geen internetverbinding hebt. Vraag dan aan andere aanvoerders op de club of de competitieleider om de uitslag in te voeren.