KNLTB Digitale Teamopstelling

Teamopstelling

Het papieren wedstrijdformulier dat tijdens de KNLTB competities werd gebruikt is verleden tijd. Want naast het uitslagenformulier is ook het formulier voor de teamopstelling volledig gedigitaliseerd. Zowel het opgeven van de teamopstelling als het invoeren van de uitslagen is volledig gedigitaliseerd. Voor aanvang van een competitiewedstrijd kan de teamopstelling direct online worden ingevoerd op MijnKNLTB of via de KNLTB ClubApp.

Hoe werkt de teamopstelling?

Net als voorheen bepalen teams zelf, op basis van afnemende speelsterkte, de opstelling aan het begin van een speeldag. Beide teams geven vervolgens de eigen opstelling door in de wedstrijd op MijnKNLTB. De aanvoerder kan dit doen, maar wanneer een aanvoerder die speeldag niet aanwezig is kan ook iedere speler gekoppeld aan het team deze teamopstelling invoeren. Zodra beide teams de teamopstelling definitief hebben bevestigd, worden de namen van de spelers overgenomen in het uitslagenformulier en zichtbaar voor iedereen.

In onderstaande video zie je hoe het invoeren van de teamopstelling werkt. De speelsterktes van alle spelers worden getoond en automatisch gerangschikt op basis van speelsterkte (eerst enkel, dan dubbel). De optie 'Geen speler beschikbaar' is bedoeld voor walk-overs of wanneer teams niet voltallig komen opdagen.

Deze video is gemaakt op basis van de tenniscompetitie. Hier kunnen verschillen in te zien zijn in vergelijking met de padelcompetitie.

Gedurende een speeldag kunnen uitslagen tussentijds worden ingevoerd. Dit maakt een competitiedag extra spannend! Want hoe staan andere teams in jouw poule ervoor?

Uitslagen kunnen enkel worden ingevoerd door een aanvoerder of uitslagengedelegeerde. Tijdens de speeldag kan het voorkomen dat een opgestelde speler geblesseerd raakt en er voor een tweede wedstrijd iemand anders moet worden opgesteld. Deze wijzigingen kunnen niet meer worden doorgevoerd in de teamopstelling, omdat die al is bevestigd. Dit kan nog wel worden aangepast bij het invoeren van de uitslagen.

Wie kan de teamopstelling invoeren?

Meestal is het de aanvoerder die de opstelling maakt en later ook de uitslagen invoert. Dit hoeft echter niet! Alle spelers van het team kunnen de teamopstelling invoeren. Dit geldt niet voor het invoeren van uitslagen, dat kan alleen de uitslagengedelegeerde.

Vanaf wanneer kan ik de teamopstelling vinden op MijnKNLTB?

De teamopstelling wordt in de week voor de start van de competitie geactiveerd op MijnKNLTB. Heb je vragen over de teamopstelling, bekijk dan de veelgestelde vragen.

Gerelateerd aan deze pagina

Uitslagen invoeren

Uitslagen invoeren