High Five Op Padelbaan

Toernooien

Het spelen van toernooien is een belangrijk onderdeel van padel. Je krijgt sneller de sport onder de knie en je leert ook nog eens snel en makkelijk nieuwe mensen kennen. In heel Nederland worden padeltoernooien georganiseerd. Wil je weten waar? Check dan de toernooikalender in MijnKNLTB.

Je kunt je inschrijven voor toernooien via MijnKNLTB. Dit is alleen mogelijk als je geregistreerd padellid bent bij de KNLTB. Is dit nog niet het geval? Zorg er dan voor dat je lid wordt van een padelvereniging en vraag aan de ledenadministratie of ze het padellidmaatschap kunnen toekennen.

Toernooicircuit

In het nieuwe toernooicircuit zijn drie toernooiklassen gedefinieerd: P500 toernooien (Topcircuit), P250 en P100. Tevens is er nog een speciale categorie, namelijk de promotie-toernooien. Hieronder vallen bijvoorbeeld de clubkampioenschappen. De P250 en P100 toernooien zijn weer onder te verdelen in vier niveaus: A, B, C en D.

Klasse

KNLTB referentie

NPB referentie

A (HD, DD)

Speelsterkte 1,2,3

Hoofdklasse

B (HD, DD)

Speelsterkte 4,5

1e klasse

C (HD, DD)

Speelsterkte 6,7

2e klasse

D (genderneutraal)

Speelsterkte 8,9

3e klasse

In de P500 toernooien (Topcircuit), P250 en P100 kunnen respectievelijk 500, 250 en 100 punten worden verdiend voor de ranglijst. In principe hebben de meeste toernooien de klasse ‘P100’. Hoe hoger het toernooi is gerangschikt (dus hoe meer punten), hoe hoger het niveau zal zijn. Binnen de P500 (topcircuit) is er uitsluitend de A categorie. In dit schema wordt weergegeven hoeveel punten je verdiend bij welk toernooi en in dit schema is weergeven wat het prijzengeld is. Bij promotie-toernooien en toernooien in de D-categorie is het niet mogelijk om punten te verdienen voor de ranglijst.

Een voorbeeld: Win je de finale van een P100 toernooi in de hoogste categorie (niveau A) dan win je 100 punten voor de ranglijst. Win je de finale van een P100 toernooi in categorie B of C, dan verdien je respectievelijk 25 en 6 punten. Haal je de finale niet of verlies je die, dan krijg je minder punten dan bij winst in de finale.

A-klasse

Het is mogelijkvoor spelers om kwalificaties te spelen voor de A Klasse. De winnaar van de kwalificatie kwalificeert zich alsnog voor naar het hoofdschema. De overige deelnemers stromen uit en dus niet door naar het B schema.