Padel forehand

Toernooien

Het spelen van toernooien is een belangrijk onderdeel van padel. Je krijgt sneller de sport onder de knie en je leert ook nog eens snel en makkelijk nieuwe mensen kennen. In heel Nederland worden padeltoernooien georganiseerd. Wil je weten waar? Check dan de padeltoernooien in MijnKNLTB.

Inschrijven

Je kunt je inschrijven voor toernooien via MijnKNLTB. Dit is alleen mogelijk als je geregistreerd padellid bent bij de KNLTB. Is dit nog niet het geval? Zorg er dan voor dat je lid wordt van een padelvereniging en vraag aan de ledenadministratie of ze het padellidmaatschap kunnen toekennen. Als je geen lid wilt worden, maar wel toernooien wilt spelen, dan kun je het beste een toernooipas afnemen.

Toernooicircuit

In het nieuwe toernooicircuit zijn drie toernooi zwaartes gedefinieerd: P500 toernooien (Topcircuit), P250 en P100. Tevens is er nog een speciale categorie, namelijk de promotie-toernooien. De P250 en P100 toernooien zijn weer onder te verdelen in vier klasses: A, B, C en D.

Naast de onderdelen Herendubbel (HD) en Damesdubbel (DD) wordt bij sommige toernooien ook een genderneutraal (D) onderdeel aangeboden. Hierbij kunnen heren en dames met én tegen elkaar spelen, waarbij alle combinaties mogelijk zijn. Bij promotietoernooien kan een toernooiorganisatie ook een Gemengddubbel (GD) aanbieden.

Zwaarte

Klasse

Punten

Onderdelen

P500

A

Ja

HD, DD

P250

A/B/C
D

Ja
Nee

HD, DD
D

P100

A/B/C
D

Ja
Nee

HD, DD
D

Promotie

-

Nee

HD, DD, D, GD

Om je inzicht te geven in de sterkte van de verschillende klassen, hebben we de KNLTB en NPB referentie erbij geplaatst.

Klasse

KNLTB referentie

NPB referentie

A (HD, DD)

Speelsterkte 1,2,3

Hoofdklasse

B (HD, DD)

Speelsterkte 4,5

1e klasse

C (HD, DD)

Speelsterkte 6,7

2e klasse

D (genderneutraal)

Speelsterkte 8,9

3e klasse

Voor deelname aan P500-, P250- en de P100-toernooien krijgen spelers punten. Op basis van die punten krijg je een positie op de KNLTB Padel Ranglijst.

Gemengd Dubbel

In de P500 toernooien (Topcircuit), P250 en P100 kunnen respectievelijk 500, 250 en 100 punten worden verdiend voor de ranglijst. In deze toernooien is het niet mogelijk om gemengd dubbel te spelen. Dit kan wel in het zogenoemde 'promotietoernooi'. Let op: in de promotieklasse zijn geen punten te verdienen voor de ranglijst!

Gerelateerd aan deze pagina

Toernooikalender

Toernooikalender