Padel forehand

Toernooien

Het spelen van toernooien is een belangrijk onderdeel van padel. Je krijgt sneller de sport onder de knie en je leert ook nog eens snel en makkelijk nieuwe mensen kennen. In heel Nederland worden padeltoernooien georganiseerd. Wil je weten waar? Check dan de padeltoernooien op MijnKNLTB.

Inschrijven

Je kunt je inschrijven voor toernooien via MijnKNLTB. Als je al lid bent bij een vereniging of centrum en je hebt geen padelprofiel, dan kan je bij het inschrijven van een toernooi een padelspeelsterkte aan laten maken. Dit kan middels een automatische melding die je bij het inschrijven krijgt.

Ben je nog geen lid bij een vereniging of centrum? Zorg er dan voor dat je lid wordt en vraag aan de ledenadministratie of ze het padellidmaatschap kunnen toekennen. Als je geen lid wilt worden, maar wel toernooien wilt spelen, dan kun je het beste een toernooipas aanschaffen.

Toernooicircuit

In het toernooicircuit van padel zijn er een aantal verschillende onderdelen: speelsterkte 1/2/3 (A), speelsterkte 4/5 (B), speelsterkte 6/7 (C) en speelsterkte 8/9 (D). Daarnaast zijn er de zogenaamde promotie onderdelen waarbij alle niveaus door elkaar spelen. Ook zijn er jeugdonderdelen in verschillende leeftijdscategorieën.

In de onderdelen met speelsterkte 1/2/3 (A) zijn punten te verdienen voor de KNLTB Padelranglijst. Dit kan op verschillende zwaartes: P500, P250 en P100. Vanzelfsprekend zijn er bij een P500 de meeste punten te verdienen (topcircuit) en bij een P100 de minste.

Onderdeel

Categorieën

Punten/rating

Speelsterkte 1/2/3 (A)

HD, DD, GD

HD/DD beide, GD voor rating

Speelsterkte 4/5 (B)

HD, DD, GD, D*

Rating

Speelsterkte 6/7 (C)

HD, DD, GD, D*

Rating

Speelsterkte 8/9 (D)

D*

Rating

*Categorie D is een dubbel waarbij mannen en vrouwen door elkaar spelen.

Veelgestelde vragen FIP toernooien en nationale padeltoernooien combineren voor spelers

Veelgestelde vragen FIP toernooien en nationale padeltoernooien combineren voor toernooileiders

Gerelateerd aan deze pagina

Toernooikalender

Toernooikalender