Wat Is Padel 3

Ranglijst en speelsterkte

Wil jij je meten met andere spelers? Dat kan via je speelsterkte of door je positie op de ranglijst. Je verdient punten voor de ranglijst door het spelen van toernooien. Daarnaast tellen alle wedstrijden mee voor het bepalen van je speelsterkte.

Ranglijst

De NPB-ranking wordt gehanteerd als startranking op 1 april 2020. De spelers die geen NPB toernooien hebben gespeeld worden door de KNLTB-wedstrijdcommissie ingedeeld in deze ranking.

Voor deelname aan toernooien krijgen spelers punten (m.u.v. promotie-toernooien en de D categorie). Op basis van deze punten wordt er een ranking gemaakt (herendubbel en damesdubbel). Spelers verdedigen daarbij de punten van het voorgaande jaar.

DSS

Aan het begin van 2020is er voor elke speler een speelsterkte vastgesteld. Dat is gedaan op basis van de resultaten van afgelopen jaar. Word je op een ander moment in het jaar lid van de KNLTB? Dan word je ingeschaald door de KNLTB wedstrijdcommissie.

De DSS-verwerking voor padel zal tijdens het lopende seizoen (2020) niet plaats vinden. Op dit moment zijn wij, in samenwerking met een aantal wiskundigen, bezig om een nieuw algoritme te vormen speciaal voor padel (dubbel). Mogelijk gaat de verwerking van de DSS-rating met terugwerkende kracht aan het einde van het seizoen plaats vinden. Met betrekking tot de DSS-rating voor padel ontvangen jullie t.z.t. meer informatie.