Padel indoor

Ranglijst en speelsterkte

Wil jij je meten met andere spelers? Dat kan door je positie op de ranglijst. Je verdient punten voor de ranglijst door het spelen van toernooien.

Ranglijst

Voor deelname aan toernooien krijgen spelers punten (m.u.v. promotie-toernooien en de D categorie). Op basis van deze punten wordt er een ranking gemaakt (herendubbel en damesdubbel). Spelers verdedigen daarbij de punten van het voorgaande jaar. Op dit moment bouwen we de mogelijkheid dat de ranking automatisch bijgewerkt wordt na elk toernooi. Wij verwachten deze 1 september 2020 gereed te hebben. Voor nu zal de startranking 2020 gelden, waarbij een speciale commissie de plaatsing zal bepalen bij de P-500 toernooien en daarbij de meest recente uitslagen meeneemt.

DSS

Aan het begin van 2020 is er voor elke speler een speelsterkte vastgesteld. Dat is gedaan op basis van de resultaten van afgelopen jaar. Word je op een ander moment in het jaar lid van de KNLTB? Dan word je ingeschaald door de KNLTB/NPB wedstrijdcommissie. Als je al een bestaande tennisspeelsterkte hebt, dan wordt je padelspeelsterkte je tennisdubbelspeelsterkte +1. Mocht je een volledig nieuw profiel hebben en je geen beginner zijn, dan kan je een speelsterktewijzigingsverzoek doen door een mail te sturen naar padel@knltb.nl.

De DSS-verwerking voor padel zal tijdens het lopende seizoen (2020) niet plaats vinden. Op dit moment zijn wij, in samenwerking met een aantal wiskundigen, bezig om een nieuw algoritme te vormen speciaal voor padel (dubbel). Mogelijk gaat de verwerking van de DSS-rating met terugwerkende kracht aan het einde van het seizoen plaats vinden. Met betrekking tot de DSS-rating voor padel ontvangen jullie t.z.t. meer informatie.