Wat Is Padel 3

Ranglijst en speelsterkte

Wil jij je meten met andere spelers? Dat kan via je speelsterkte of door je positie op de ranglijst, Je verdient punten voor de ranglijst door het spelen van toernooien. Daarnaast tellen alle wedstrijden mee voor het bepalen van je speelsterkte. Vanaf 1 april gaat het nieuwe speelsterkte en ranglijstsysteem van start. Tot 1 april werken de NPB en de KNLTB nog met hun eigen systeem (NPB via Setteo en de KNLTB via de toernooikalender).


Speelsterkte

Aan het begin van 2020 wordt er voor elke speler een speelsterkte vastgesteld. Dat wordt gedaan op basis van de resultaten van afgelopen jaar, of hij/zij wordt ingeschaald door de KNLTB wedstrijdcommissie. Alle wedstrijden in competitie en toernooien worden verwerkt om eind 2020 een (nieuwe) speelsterkte vast te stellen.

Ranglijst

De NPB ranking wordt gehanteerd als startranking op 1 april 2020. De spelers die geen NPB toernooien hebben gespeeld worden door de KNLTB toernooimanager ingedeeld in deze ranking.

Voor deelname aan toernooien krijgen spelers punten. Op basis van deze punten wordt er een ranking gemaakt (herendubbel en damesdubbel). Spelers verdedigen daarbij de punten van het voorgaande jaar.