Padel Coaches

Even voorstellen - de Padel bondscoaches

In onderstaand artikel stellen de padel bondscoaches zich kort voor. Ewan Watson (links) is sinds vorig jaar bondscoach van het Nederlands dames team en is daarnaast ook bondscoach van de jeugd. Pjotr van Dalfsen (rechts) is sinds twee jaar bondscoaches van het nationale heren team. 

Ewan Watson  (spreek je uit als Joewen)

Wat is je tennisachtergrond? Vanaf m’n 9e ben ik gaan tennissen en op m’n 19e was ik tennisleraar. Ik ben trainer geweest bij verschillende clubs in Noord-Brabant en Gelderland en in Utrecht werkte ik bij Balance Tennis Academy voor BTA Toptennis en de KNLTB Bondscoach Jeugd Opleiding.

Wanneer ben je padel gaan spelen? In 2014 en toen was ik gelijk verkocht. Bij de NPB heb ik de padelcursus gevolgd. Vanaf april 2017 heb ik mij volledig gericht op Padel en heb ik mijn Level 2 trainerscursus in Spanje gevolgd. Verder heb ik als chef de mission de EK en WK’s georganiseerd voor de Nederlandse teams. In 2019 ben ik gestart als bondscoach jeugd en later dat jaar als Bondscoach dames.

Wat zijn je ambities? Binnen de KNLTB ga ik verder met de hiervoor genoemde functies. Binnen mijn academy verzorg ik ook nog trainingen en leid ik spelers op die zich willen ontwikkelen in de prestatieve tak van de sport. Ik kijk enorm uit naar de samenwerking met alle andere medewerkers van de KNLTB die gaan helpen om padel verder te laten groeien in Nederland.

 

Pjotr van Dalfsen 

Wat is je tennisachtergrond? Vanaf mijn 5e jaar tennis gespeeld en ik heb tennisniveau A1 gehaald. Vanaf 1988 ben ik begonnen als tennisleraar en ik heb dit ruim 30 jaar gedaan.

Wanneer ben je in aanraking gekomen met Padel? Vanaf 2016 ben ik tennis gaan combineren met padel en vanaf april 2019 ben ik volledig naar padel overgestapt. Met padel bereikte ik de top 5 van Nederland in 2019.

Wat wil je bereiken met deze sport? Als Bondscoach Heren en Veteranen heb ik de ambitie om binnen de KNLTB de Nederlandse spelers te helpen om zo te groeien dat we mondiaal mee gaan tellen.