Padel Sloterdijk Henk Koster 2020 (20)

Wildcards

In Nederland vinden er een aantal internationale toernooien (WPT en FIP) en Nationale Kampioenschappen plaats. De KNLTB heeft per toernooi een aantal wildcards tot haar beschikking; o.a. afhankelijk van de schemagroottes.

Voorwaarden aanvraag

Een wildcard kan alleen worden aangevraagd indien er gegronde redenen zijn dat iemand niet op basis van ranking/resultaten wordt geaccepteerd in het toernooi.

Wildcards kunnen alleen worden aangevraagd bij de KNLTB als de speler ook daadwerkelijk heeft ingeschreven voor het betreffende toernooi.

Een wildcard voor de FIP toernooien kan uitsluitend via onderstaande formulier worden aangevraagd, met onderbouwing waarom deze wildcard wordt aangevraagd.

Toekenning

Toekenning van een wildcard geschiedt alleen als er een aanvraag is ingediend. Het al dan niet toekennen van een wildcard gebeurt door de bondscoaches afhankelijk of er wildcards beschikbaar zijn. Verzoeken met onderbouwing vanuit Toernooiorganisatie worden meegenomen in de afweging. Bij de toekenning spelen een aantal zaken een rol zoals leeftijd, ranking, vorm, ontwikkelingsfase, team samenstelling en speelt de speler regelmatig KNLTB toernooien?. Uiterlijk de dinsdag voor aanvang van het toernooi wordt per e-mail bekend gemaakt of een speler recht heeft op een wildcard.

Informatie vind je ook in dit beleidsdocument.

Procedure aanvraag 

  • Het aanvragen van wildcards wordt door één van de spelers van het koppel aangevraagd.
  • Klikt onderstaand op de naam van het toernooi voor het aanvraagformulier van een wildcard.

Naam toernooi

Opening aanvraag Wildcard

Sluiting aanvraag Wildcard

FIP Rise Hoorn

Maandag 12 juni 10.00

Dinsdag 27 juni 16.00

FIP Rise Houten

Maandag 7 augustus 10.00

Dinsdag 22 augustus 16.00

FIP Rise Rotterdam

Maandag 21 augustus 10.00

Dinsdag 4 september 16.00