KNLTB Vlag wapperen wind

Extra padelcompetitie in maart en april

De afgelopen weken is gebleken dat er behoefte is aan een padelcompetitie die eerder start in het seizoen. Daarom is het vanaf nu mogelijk om jouw vereniging of padelcentrum in te schrijven voor de Triple Double Competitie. Deze competitie vindt plaats op vijf zondagen van 29 maart t/m 26 april, met inhaaldagen op 3 en 10 mei. 

De Triple Double Competitie in het kort: 

  • Drie spelers per team
  • Drie partijen: koppels A en B, B en C en A en C spelen ieder een partij
  • Iedere speler speelt twee partijen
  • Per thuisspelend team heb je 1 baan nodig, gedurende 3 speelronden
  • Partijen worden gespeeld om twee gewonnen sets, met bij gelijke setstand een supertiebreak (t/m 10 punten) als beslissende derde set
  • Iedere gewonnen partij telt als 1 punt
  • Dames en heren spelen met en tegen elkaar of gemengd

De inschrijving voor de Triple Double competitie sluit op 29 februari en gaat alleen door als er voldoende inschrijvingen zijn. Hierbij zijn gelijkwaardigheid van teams en reistijd belangrijke criteria. Inschrijven voor de competitie kan via MijnKNLTB. Geef bij de teamopgave ook de spelers op, zodat wij een goede competitieverdeling op basis van speelsterkte kunnen maken.

Voorjaarscompetitie

Het enthousiasme voor de Voorjaarscompetitie Padel is groot. Inmiddels hebben ruim 100 verenigingen of padelcentra zich ingeschreven, waardoor er op dit moment meer dan 560 teams deelnemen aan de competitie. Dit is ook meteen goed nieuws voor de spelers, meer teams betekent namelijk minder reistijd en meer kans op gelijkwaardige tegenstanders. De competitie start op 22 mei en duurt 5 weken. De inschrijving is verlengd tot 29 februari.