JS 180820 PADELNATIONSCUP 0105

Coronamaatregelen verlengd tot en met 28 april

Het kabinet heeft de verregaande maatregelen in de strijd tegen het coronavirus verlengd. Scholen, horeca en sportclubs moeten t/m 28 april dicht blijven om verspreiding van het virus tegen te gaan. Dus ook tennisparken en padelcentra blijven gesloten en tennis en padelactiviteiten mogen er niet plaatsvinden om de kans op verspreiding van het virus te minimaliseren. De gezondheid en veiligheid van iedereen staat voorop, we hopen op jullie begrip in deze tijden.

Competitie

De verregaande maatregelen in de strijd tegen het coronavirus hebben ook gevolgen voor de Triple Double Competitie, de KNLTB Voorjaarscompetitie Padel en de toernooikalender. De afgelopen dagen heeft de KNLTB daarom alle mogelijke scenario's en bijbehorende consequenties in kaart gebracht en een besluit genomen over de verdere uitvoering van de competitie en toernooien. De gezondheid van onze leden staat hierbij voorop. Helaas hebben wij de beslissing moeten nemen om de Triple Double Competitie te laten vervallen. Ook toernooien worden de komende weken geannuleerd.

Daarnaast wordt de start van de KNLTB Voorjaarscompetitie Tennis (voorlopig) uitgesteld naar begin mei, wat betekent dat de Voorjaarscompetitie Padel en Tennis tegelijk gespeeld worden. We zijn er ons van bewust dat dit wellicht tot problemen kan leiden in de opstelling doordat er spelers in beide competities deelnemen. Echter, de gezondheid van onze leden staat voorop. Daarom geven we voor de Voorjaarscompetitie Padel iedereen de vrijheid om tot optimale oplossingen te komen. Neem bijvoorbeeld contact op met je tegenstanders en stel gezamenlijk een (ander) passend speelmoment vast.

Op dit moment ligt het verenigingsleven stil tot en met 28 april en kunnen we nog niet voorzien tot wanneer de maatregelen omtrent het coronavirus aanhouden. Het kabinet heeft aangekondigd op 21 april een besluit te nemen over het vervolg van de maatregelen na 28 april. De KNLTB neemt zo snel mogelijk na 21 april het besluit of de nieuwe planningvan de Voorjaarscompetitiehaalbaar is of dat nieuwe aanpassingen nodig zijn. Dit is afhankelijk van de situatie en dan geldende maatregelen met betrekking tot het coronavirus. We houden ons hierbij aan de adviezen vanuit het RIVM en NOC*NSF.

Veelgestelde vragen

Op deze pagina hebben we de meest gestelde vragen voor je op een rijtje gezet.