Coronavirus

Padel en het coronavirus

Het kabinet neemt verregaande maatregelen in de strijd tegen het coronavirus. Ook scholen, horeca en sportclubs moeten dicht om verspreiding van het virus tegen te gaan. De maatregelen gaan in vanaf vandaag 18.00 uur en gelden t/m 6 april.

De KNLTB roept alle tennis- en padelverenigingen op om alle activiteiten (dus ook trainingen en vrijspelen) te staken en de parken en clubhuizen te sluiten. We verwachten van padelscholen en commerciële padelcentra dat zij ook hun verantwoordelijkheid nemen en zich houden aan de maatregelen vanuit de overheid. Dat betekent geen (trainings)activiteiten en sluiting van sportcentra.

De maatregelen hebben ook gevolgen voor de padelcompetitie. We zullen ons de komende dagen beraden over de verdere uitvoering hiervan. De Padel Triple Double Competitie op 29 maart en 5 april zal in ieder geval niet doorgaan. 

De KNLTB volgt het advies en de richtlijnen die zijn afgegeven en sluit zich aan bij de oproep van NOC*NSF. Vandaar dat wij nu alle toernooiorganisaties en tennisverenigingen oproepen om alle sportevenementen waaronder de competitiewedstrijden en toernooien af te gelasten. Deze maatregelen gelden t/m 6 april in heel Nederland.

Dit houdt in dat de volgende evenementen niet doorgaan:

  • Padel Triple Double Competitie op 29 maart
  • Padel Triple Double Competitie op 5 april
  • Toernooien 

We begrijpen dat dit consequenties heeft voor toernooien en competities, die zullen we in kaart brengen en de komende dagen zoveel mogelijk antwoorden op geven. 

Voor vragen omtrent toernooien verwijzen we je graag naar de veelgestelde vragen onderaan de pagina. Voor overige vragen kan je mailen met padel@knltb.nl 

Zie voor meer informatie en artikelen:

https://nocnsf.nl/nieuws/2020/03/nocstarnsf-adviseert-komend-weekend-alle-sportevenementen-in-noord-brabant-af-te-gelasten

https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/nieuws/2020/03/10/sociale-terughoudendheid-in-brabant-tot-en-met-16-maart

https://www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2020/03/09/hygienemaatregelen-van-belang-om-verspreiding-coronavirus-tegen-te-gaan

Sportwedstrijden in de rest van Nederland 

Voor de rest van Nederland is er op dit moment is er naast het treffen van goede algemene hygiënische maatregelen geen reden om wedstrijden, evenementen en/of bijeenkomsten af te gelasten. 

Indien er sprake is van een actieve besmetting op jouw vereniging, neem dan contact op met de landelijke infolijn corona, tel 0800-1351.  

De KNLTB houdt de situatie vanzelfsprekend in de gaten en laat zich adviseren door het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) en NOC*NSF. 

Basis hygiëne 

Wij raden Padellers en bezoekers van wedstrijden en bijeenkomsten wel aan extra te letten op de basis hygiëne. Het RIVM heeft het volgende advies uitgebracht: 

De belangrijkste maatregelen die mensen kunnen nemen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen, zijn heel simpel. Deze maatregelen gelden voor alle virussen die griep en verkoudheid kunnen veroorzaken. Het is dus altijd belangrijk om deze op te volgen.
Het zijn:

  • Was je handen regelmatig
  • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
  • Gebruik papieren zakdoekjes
  • Geen handen schudden
  • Gebruik alleen je eigen bidon/waterfles

Meer informatie lees je op de site van het RIVM.

NOC*NSF houdt omtrent het coronavirus een themadossier bij gericht op zowel nationale als internationale sport. Lees hier meer. 

Veelgestelde vragen