Boek Padel

‘Padel-bijbel’ nu ook in het Nederlands verkrijgbaar: “Levenslessen voor ín de kooi en daarbuiten”

Hij heeft een groot hart voor padel en werkte de afgelopen 25 jaar met de allerbesten in de sport. Als topcoach en het brein achter een gecertificeerde opleiding voor padelleraren zet hij zich met een ongelooflijke portie energie in voor de wereldwijde ontwikkeling van padel. In zijn boek ‘Padel met gezond verstand’ neemt de Argentijn Nito Brea je mee in zijn wereld. Met het boek wil hij padellers – van beginner tot prof – helpen hun niveau te verbeteren. Een boek dat je (padel-)leven verrijkt en dus een must have is voor elke liefhebber.

Jacqueline van Wijk, zelf verdienstelijk padelspeelster, las het boek en wist meteen: hier moet een Nederlandstalige editie van komen. “Logisch, want padel is booming in ons land”,  legt ze uit. “Padellers kunnen niet om dit boek heen. Nito’s verhaal is perfect om je techniek en spelinzicht te verbeteren en het is tegelijkertijd een reis door de tijd die je vanaf de begindagen van de sport meeneemt naar het heden. Omdat padel voor Nito het leven zelf is, krijg je er nog wat lessen bij die ook buiten de kooi zo hun nut hebben.”

Van Wijk twijfelde niet en besloot dan ook de Argentijnse auteur te benaderen met de vraag of zij het boek mocht vertalen. Ze kreeg al snel antwoord, stapte in het vliegtuig en ontmoette Brea in levenden lijve. De kogel was vrijwel direct nadat de twee zich aan elkaar voorstelden, door de kerk: Van Wijk mocht aan de slag en nu ligt het eerste Nederlandse padelboek in de winkel.

Een belangrijke boodschap uit het boek is dat elke speler met wat inzicht in een paar basisconcepten met zijn eigen kwaliteiten en beperkingen kan padellen volgens de richtlijnen voor een professional. Padel met gezond verstand helpt je om slim en succesvol te zijn en te winnen. Zo haal je zo veel mogelijk uit jouw talent, gelooft ook Van Wijk.

Geduld, hard werken en simpel houden

Brea’s boek wordt in ons land al gebruikt voor de KNLTB-opleiding voor padelleraren. Bram Meijer - topspeler, KNLTB-padelambassadeur en opleider van padelleraren – noemt Brea een ‘geweldig icoon’. “Hij heeft gigantisch veel kennis die op een makkelijke manier toelicht je spel naar een hoger level te tillen.” Het geheim van de Argentijn kort samengevat? Meijer: “Geduld, hard werken en houd het simpel.”

Padel met gezond verstand is te bestellen bij Padelshop.com