NK Padel 2020 Dunlop (6)

KNLTB bekijkt opties padelcompetities 2021

Padelliefhebbers in Nederland kijken uit naar de competities: de wedstrijden, het teamgevoel en de gezelligheid. Meer dan 1.250 padelteams hebben zich tot dusver ingeschreven, het animo om competitie te spelen is groot. De KNLTB doet er dan ook alles aan om competitie spelen mogelijk te maken, uiteraard veilig en verantwoord binnen de geldende coronamaatregelen. Met de huidige lockdown en de onzekerheid over de situatie in april kijkt de KNLTB naar verschillende scenario’s voor de start van de Triple Double en Voorjaarscompetitie.

De komende weken zijn cruciaal en zullen we een aantal beslissingen moeten nemen. Ondanks alle onzekerheden beginnen we nu aan de voorbereiding voor de competities. De werkzaamheden voor de indeling zijn dan ook gestart, alle aanvragen en inschrijvingen worden bekeken en we maken een indeling, waarbij we de reisbewegingen zoveel mogelijk proberen te beperken. Welke overwegingen en keuzes zijn er voor de start van de competitie en het aantal speeldagen? We willen alle opties open houden en mee kunnen bewegen met veranderende maatregelen. We lichten het hieronder kort toe.

Normale competitie

Als begin april het spelen van officiële wedstrijden weer mogelijk is, kan de competitie doorgaan zoals gepland. Ook als er nog beperkingen zijn door bijvoorbeeld de 1.5 meterregel en gesloten clubhuizen. Is wedstrijden spelen begin april nog niet mogelijk, dan is het een optie om de Triple Double competitie bijvoorbeeld een paar weken later te laten starten. De intentie is dan alsnog dat de Triple Double competitie, met 5 speeldagen, voor de start van de Voorjaarscompetitie Padel (11 juni) afgespeeld is. Verenigingen kunnen nog t/m 18 maart teams inschrijven voor de Voorjaarscompetitie.

Minder speeldagen

Kunnen officiële wedstrijden pas vanaf eind mei worden gespeeld, dan lukt het niet om alle speeldagen van de Triple Double Competitie af te ronden voor de Voorjaarscompetitie Padel. Een optie is dan om niet alle 5 speeldagen te spelen, maar slechts een gedeelte daarvan. De Voorjaarscompetitie Padel kan dan nog starten op 11 juni zoals gepland.

Planning

Op dit moment hebben we niet alle antwoorden om de beslissingen over de start van de competitie te kunnen nemen. Onze intentie is voor iedereen die graag competitie wil spelen dit mogelijk te maken binnen de geldende maatregelen. Dat vraagt geduld en flexibiliteit.

We blijven de ontwikkelingen rond het coronavirus en de maatregelen vanuit de overheid op de voet volgen. Uiteraard zijn we continu in gesprek met NOC*NSF, de sportbonden en ministeries in Den Haag om de versoepelingen voor de sport op de agenda te zetten, zodra de situatie dit weer toe laat.

Vanwege de voorbereiding bij de KNLTB en bij verenigingen, is het streven om uiterlijk 1 maart een beslissing te nemen over de start van de Triple Double competitie in april.