Beeld Boek In Foto 3

Leestip: Padel met gezond verstand

Lockdown betekent voor volwassenen geen dubbelspel. Wel is het ondanks de strenge maatregelen mogelijk om op een buitenbaan één tegen één te trainen. Daarnaast kun je ook je spel vanuit huis verbeteren. Dat werkt heel simpel; lees dit boek!

Voormalig proftennisster Jacqueline van Wijk kwam in 2017 op het eiland Tenerife voor het eerst in aanraking met padel. Ze was direct verslaafd. Als zzp-er werkt ze als vertaler van juridische teksten vanuit het Engels naar het Nederlands. Toen ze de Padel met gezond verstand van Nito Brea in handen kreeg, was ze zo enthousiast over de inhoud dat de vertaler in haar schreeuwde om het boek in het Nederlands te schrijven. Na contact met de Argentijnse coach werd de knoop doorgehakt en besloot ze de Nederlandse versie in eigen beheer uit te geven.

De 294 pagina’s tellende compositie bevat veel meer dan de techniek en tactiek die binnen de padelkooi moet worden uitgevoerd. De stof is breder en bevat inzichten die algemeen inzetbaar zijn. Zoals: train zoals je wil spelen, persoonlijke intensiteit, kun je door pech een wedstrijd verliezen? en hoe de belangrijkste punten te winnen.

Alle situaties zijn bijzonder goed visueel opgeschreven en omlijst met vergelijkingen uit het dagelijks leven wat het prettig leesbaar maakt. Wel zijn veel bladzijdes behangen met tegeltjeswijsheden als ‘verspil geen tijd met liegen tegen jezelf, besteed die tijd aan training’ of ‘er zijn niet veel spelers met een goede smash, maar genoeg spelers met een slechte lob’.

Padel met gezond verstand is een boek dat je doorbladert en waar je blijft hangen op een onderwerp dat je trekt. Geen lange sessies met leesvoer van begin tot eind, maar kris kras door de hoofdstukken. Met recht mag dit boek tot de ‘Bijbel van Padel’ worden gedoopt.

Padel met gezond verstand is te bestellen bij Padelshop.com.