NK Padel 2020 (5)

Toernooikalender 2021 bekend

Wie deze zomer op hoog niveau wedstrijden wilt spelen of kijken, kan zijn geluk op. Tenminste als de coronacrisis het toelaat. Het eerste P500-evenement staat van 12 tot en met 18 juli op de agenda. Als het warmer weer wordt voegen ook een aantal toernooien van de International Padel Federation (FIP) zich op de Nederlandse kalender.

Naast het eerste P500-toernooi in Oisterwijk staan er nog vijf nationale toernooien voor mannen en vrouwen in deze categorie op de rol. Speelsteden hiervoor zijn: Leiden (Unicum), Volendam (TV Dijkzicht), Rijswijk (Estate Padel Club) en de Play Padel Clubs in Utrecht en Amsterdam.

Daarnaast worden in ons land dit jaar zeven internationale toernooien georganiseerd. Hiervan vallen er vier in de categorie FIP Rise en drie een trapje hoger op FIP Star niveau. Bij deze toernooien zijn er punten voor de internationale ranglijst te verdienen. De winnaars van een Rise-toernooi krijgen twintig punten. Dit kan worden verdiend in Hoorn, Oisterwijk, Alkmaar en Utrecht.

FIP Star toernooien zijn er dit jaar in Amsterdam, Zevenhuizen en Rijswijk. Toernooiwinnaars kunnen dan veertig punten bijschrijven.

De hele speelkalender met meer informatie over de evenementen en inschrijvingen kun je hier vinden.