Padel Zuitnl Henk Koster 2020 (202)

CORONA UPDATE: Toernooiseizoen kan van start, publiek weer welkom vanaf 26 juni

Goed nieuws, Nederland gaat steeds verder van het slot. Alles kan en mag bijna weer, op 1.5 meter. Het kabinet heeft aangekondigd dat de volgende stappen van het openingsplan vanaf zaterdag 26 juni kunnen worden gezet. Officiƫle cluboverstijgende wedstrijden voor volwassenen zijn dan weer toegestaan, zowel binnen als buiten. Publiek is weer welkom bij amateurwedstrijden en trainingen. De horeca op sportlocaties mag onder voorwaarden ruimer en langer open. De besmettingscijfers ontwikkelen zich positief en het aantal gevaccineerden stijgt snel, waardoor meer versoepelingen van de coronamaatregelen sneller dan verwacht mogelijk zijn.

Dit betekent dat deze zomer officiƫle toernooien en wedstrijden tegen spelers van andere verenigingen voor alle leeftijden weer mogelijk zijn. Toeschouwers zijn welkom, wel moeten volwassenen 1.5 meter afstand tot elkaar houden, een vaste zit- op staanplaats hebben en zich bij aankomst registeren. Ouders mogen dus blijven kijken bij hun kinderen, clubgenoten kunnen elkaar aanmoedigen en liefhebbers van tennis en padel kunnen wedstrijden bezoeken. Het clubleven kan weer tot bloei komen.

Terrassen en clubhuizen op sportlocaties mogen vanaf 26 juni open volgens reguliere openingstijden. Uiteraard gelden hierbij de horeca regels, zoals vaste zitplaatsen en alles op 1.5 meter afstand. Registratie en een checkgesprek blijven verplicht.

Lees hier meer over de versoepelingen vanaf 26 juni:

https://www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2021/06/18/nederland-zet-grote-stap-bijna-alles-kan-op-anderhalve-meter