IMG 1733

Nederland van start op Europese kampioenschappen

In de mondaine badplaats Marbella worden deze week de Europese kampioenschappen georganiseerd. Nederland is bij de 12de editie zowel met een mannen- als vrouwenteam vertegenwoordigd.

Het landentoernooi kent op de speciaal aangelegde banen in het zuiden van Spanje eerst een poulefase, waarna een afvalschema volgt. De Nederlandse vrouwen zijn ingedeeld bij Rusland, Litouwen en Denemarken. De mannen nemen het op tegen Duitsland, Rusland en Zweden.

Elke interland bestaat uit drie partijen. Voor elke ontmoeting maken bondscoaches Ewan Watson (vrouwen) en Pjotr van Dalfsen (mannen) de opstelling bekend.

De nummers één en twee van elke groep plaatsen zich voor de kwartfinale. De nummers drie en vier spelen vervolgens nog in de verliezersronde.

Naast het landentoernooi wordt er voor de aanwezige spelers een koppeltoernooi georganiseerd. De mannen spelen in een afvalschema van 128. Dat betekent dat er richting Europese titel zeven wedstrijden moeten worden gewonnen. Het afvalschema bij de vrouwen telt in totaal 64 koppels en dus één ronde minder.

De koppels bij de mannen:
Bram Meijer/Uriël Maarsen
Peter Bruijsten/Berend Boers
Giovanni Bos/Sten Richters
René Lindenbergh/Robin Sietsma

De koppels bij de vrouwen:
Milou Ettekoven/Tess van Dinteren
Steffie Weterings/Marcella Koek
Maaike Betz/Kim van Ginkel

De wedstrijden vanaf het centre court zijn via deze livestream te volgen.

Meer informatie, uitslagen en planning vind je hier.

Volg ook onze social mediakanalen (vooral het Instagram kanaal KNLTB Padel)  voor een kijkje achter de schermen, uitslagen en planning van onze landgenoten.