Certina KNLTB Padel Alyssa van Heyst Photography 1

Certina wordt official timing partner KNLTB Padel

Op de banen van Plaza Padel in Waalwijk is vandaag de samenwerking beklonken tussen Certina en de KNLTB. Certina wordt official timing partner van KNLTB Padel voor de komende 3 jaar. Samen zetten zij zich in om nog meer mensen enthousiast te maken voor de padelsport in Nederland.

De padelsport groeit hard in Nederland, zowel bij verenigingen als commerciële centra. De bekendheid van padel onder sportliefhebbers is flink gestegen van 37% in maart 2020 naar 71% in 2021 (+34%).  Door gezamenlijke activaties met Certina wil de KNLTB het dynamische, verrassende en jonge karakter van de sport nog meer zichtbaar maken.

Padel en Certina passen goed bij elkaar. CEO Marc Aellen licht dit toe: "Prestatie, dynamiek, kracht, precisie en passie zijn allemaal waarden die treffend zijn voor zowel padel als onze horloges. Padel is een relatief jonge, opkomende sport die een ander, jonger publiek trekt dan klassieke racketsporten. Wij doen precies hetzelfde met onze buitengewoon betrouwbare producten tegen betaalbare prijzen.’ 

Erik Poel, algemeen directeur KNLTB: “Ik ben blij met dit partnership met Certina. We hebben een aantal verrassende activaties bedacht, waarmee we zowel Certina als de padelsport in de spotlight zetten. Als timing partner zal Certina onder andere betrokken zijn bij de Copa de Padel in Utrecht en de Official Attempt van de langste padelwedstrijd in 2023.”

Over Certina

Certina is al meer dan 130 jaar toegewijd aan de veeleisende kunst van het Zwitserse horlogemaken. Het merk is gebouwd op hoogwaardig vakmanschap, moderne technologieën, aantrekkelijke ontwerpen - en absolute betrouwbaarheid in alle ups en downs van het leven. Deze betrouwbaarheid wordt geborgd door middel van het robuuste Double Security (DS) Concept, dat sinds 1959 Certina horloges voorziet van een robuuste weerstand en waterdichtheid tot minimaal 10 bar (100 meter). Deze hoge normen en liefde voor detail zijn belangrijke componenten van de filosofie van het merk en maken een Certina-uurwerk echt uniek.

Groei

In Nederland zijn al zo’n 300 locaties en 1000 padelbanen bij tennisverenigingen en commerciële centra. De verwachting is dat er dit jaar 100 nieuwe locaties bij komen en dat dit doorgroeit naar 545 locaties en 1900 banen in 2024. Ons land telt op dit moment al meer dan 80.000 padelspelers (waarvan 30.000 bij verenigingen). Voor 2024 verwachten we 140.000 actieve spelers. Padel valt sinds juli 2020 officieel onder de KNLTB.