AVH03023

Toernooi FIP Gold Alkmaar is landelijke padelprimeur

Eind juni is het dan zover. Eerst op de padelbanen van TPC Daalmeer en TV Ouddorp en daarna in topsporthal De Meent. Het allereerste FIP Gold padeltoernooi in ons land, RDL Alkmaar Open. Alkmaar heeft de primeur en daar zijn ze in de Kaasstad maar wat blij mee. “Het is toch een beetje het boegbeeld van de padeltoernooien”, aldus Eric de Lange, voorzitter van TPC Daalmeer. Samen met toernooidirecteur Conrad Bel, vijf studenten van de Hogeschool Amsterdam en een grote groep vrijwilligers, geeft hij vol gas als het gaat om de organisatie. 

Goed gedaan

“We begonnen in 2018 als FIP Rise toernooi. Dat was ook het geval in 2019 en vorig jaar. Door corona konden we het toernooi in 2020 niet organiseren. Blijkbaar hebben we het in de ogen van de FIP de laatste jaren toch heel goed gedaan en zijn we nu een Gold toernooi geworden.”

Het internationale padeltoernooi begint zondag 26 juni en duurt tot en met zondag 3 juli. Even dacht de organisatie nog aan het opbouwen van een centre court in hartje Alkmaar, maar dat bleek uiteindelijk toch niet te doen. Nu wordt het hoofdtoernooi gespeeld in topshorthal De Meent in Alkmaar.

Clinics bij clubs

“We mogen nu deelnemers net buiten de mondiale top 30 uitnodigen. Daar gaan we voor. Uiteraard hopen we op een groot aantal nationale en internationale padeltoppers. De inschrijving eindigt een week van tevoren, je weet als organisatie dat het aanmelden vaak last minute is. Wat we altijd wel doen is een aantal Spaane toppadellers eerder uitnodigen. Ze geven dan een week voor het toernooi een aantal clinics bij de diverse regionale padelclubs”, besluit De Lange.

Voor meer informatie over het toernooi ga je naar www.fipgoldalkmaaropen.nl.