IMG 0780

P500 Masters toernooi maakt status topevent waar

De P500 Masters 2022 kunnen de prille padelgeschiedenisboeken in. Op zaterdag 3 en zondag 4 december vormden de padelbanen van Sportclub Houten het sportieve decor voor het toppadelevenement. Eigenaar Stanley Walters kijkt tevreden terug. “Leuk toernooi, spannende potjes en een goede sfeer.”

Bij de mannen versloegen de favorieten Uriël Maarsen en Robin Sietsma in een aantrekkelijke finale René Lindenbergh en Menno Nolten. Laatstgenoemde duo won de eerste set toch wel verrassend in een tiebreak, maar dankzij 6-2 en 6-4 trokken Maarsen en Sietsma uiteindelijk toch aan het langste einde.

Knap herstel

Bij de dames werden Marcella Koek en Steffie Weterings gekroond tot winnaressen, maar ook nu weer zag het publiek een enerverende strijd. Maaike Betz en Janine Hemmes herstelden zich knap na het 6-1 verlies van de eerste set. Ze sloegen zich met 6-2 naar winst van het tweede bedrijf. In de beslissende set waren Koek en Weterings uiteindelijk de sterksten: 6-4.

Lekker centraal

“Mooie wedstrijden dus, helemaal als het twee keer 6-4 wordt in de derde set. De KNLTB deed de wedstrijdorganisatie en dat was allemaal goed geregeld. Ook kregen we complimenten over de lunch, de horeca en het toernooiverloop. En wat toch wel prettig is, zo vertelde een aantal spelers: Houten ligt lekker centraal.”

Geweldige promotie

En hoe zat het met de publieke belangstelling? “Zeker op zaterdag was het lekker druk, veelal familie, vrienden en kennissen. Dat gaf een hele gezellige sfeer. Op zondag zag je op een bepaald moment dat mensen weggaan, als de spelers en speelsters klaar zijn. Ik had graag wat meer toeschouwers gehad, maar verder kijk ik terug op een leuk en goed P500 Masterstoernooi”, concludeerde Stanley. “Deze editie van de P500 Masters was volgens mij een geweldige promotie voor padel.”