EY NK Padel 260323 Alyssa Van Heyst Fotografie 47

Spannende afsluiting van EY NK Padel 2023 in uitverkocht huis!

Het EY NK Padel 2023 zit erop! Op een volledig uitverkochte finaledag werden de finales van het reguliere NK bij zowel de dames als de heren gespeeld. En bij zowel de dames als de heren won ook het als eerste geplaatste koppel: Steffie Weterings & Marcella Koek en Sten Richters & Bram Meijer kroonden zich tot Nederlands kampioen! De herenfinale was een zeer spannende wedstrijd, waardige afsluiting van een mooi toernooi!

Ook Maaike Betz, Menno Nolten en jongelingen Kai en Mats Groen vielen in de prijzen; zij werden verkozen tot Padeller van het Jaar 2022 in de categorieën ‘dames’, ‘heren’ en ‘talenten’.

Niet eenzijdig

De damesfinale ging tussen het als eerste geplaatste koppel Steffie Weterings en Marcella Koek en de als nummer vier geplaatsten Janine Hemmes en Segou Jonker. Steffie en Marcella, die in de halve finale al hadden gewonnen van titelverdedigsters Tess van Dinteren en Milou Ettekoven, wonnen met 6-1 6-1. De stand doet vermoeden dat de wedstrijd eenzijdig was, maar dat was niet het geval. Veel spannende games die net de kant van Steffie en Marcella op vielen.

Toernooiverrassing

Bij de heren ging de winst naar de toernooifavorieten Sten Richters en Bram Meijer. Zij wonnen in een zeer hoogstaande en spannende finale met 6-4 7-6 van het koppel Youp de Kroon en Julian Prins. Youp en Julian mogen met recht dé toernooiverrassing worden genoemd: ze wonnen van zowel de nummers 2 als de nummers 3 van de plaatsingslijst.

Voor Sten is het de eerste Nederlandse titel; Bram heeft er nu 6 op rij. Opmerkelijk detail: in de halve finale wonnen Bram en Sten van de spelers waar ze vorig jaar nog zelf mee speelden: Uriël Maarsen (Bram) en Robin Sietsma (Sten).

Padeller van het Jaar 2022

Tijdens het EY NK Padel werden ook de prijzen voor Padeller van het Jaar 2022 uitgereikt. Bij de dames won Maaike Betz; zij kreeg de meeste stemmen van haar collega’s. Bij de heren ging de prijs naar Menno Nolten. Ook hij was het meest populair onder zijn collega-padellers. De overige spelers konden kiezen uit zowel 3 genomineerde dames als heren, uitgekozen door de bondscoaches, assistent-bondscoaches en de technisch directeur van de KNLTB. Bij de categorie ‘talent van het jaar’ kwam de jury unaniem tot 2 namen: Kai en Mats Groen. Deze jonge, talentvolle broers werden ook Nederlands Kampioen tot en met 18 jaar.

Alle winnaars

Wil je weten wie er nog meer allemaal gewonnen hebben? Kijk op MijnKNLTB. Alle winnaars van harte gefeliciteerd!