EY NK Padel 260323 Alyssa van Heyst Fotografie 302 Marcella Koek & Steffie Weterings

FIP Rise Hoorn maakt van alles mee maar blijft fier overeind

FIP Rise Hoorn 2023 zit er weer op. Toernooidirecteur Jalmar Fasten spreekt een paar uurtjes na de laatste padelslagen van een topweek. En dat ondanks de storm, de hitte en de regen.

Samen met zeven vrienden tekende hij voor de derde maal voor de organisatie van eigenlijk twee toernooien van 3 tot en met 9 juli. FIP Rise is voor de topspelers van Nederland en de internationale subtop. P250 en de overige categorieën zijn voor alle overige padellers.

Buiten naar binnen

“De storm van woensdag zorgde ervoor dat de reclame-uitingen vernield waren. Vrijdag was het écht heel warm, dan kun je behalve iets meer rust en zorgen dat de spelers veel water krijgen, niet veel meer aan doen. Het is in de kooi natuurlijk ook nog eens windstil.”
“Zondag moest vanwege de regen de herenfinale halverwege van buiten naar binnen. De damesfinale kon daarna – we hadden het omgedraaid, omdat een aantal spelers direct doorging naar Rome voor het spelen van een toernooi – wel weer buiten gespeeld worden. Niettemin is het toch allemaal erg goed gegaan, we konden mooi de schema’s aanhouden, ook omdat er niet echt hele grote verrassingen waren.”

Nederlands succes

Bij de heren won het Spaanse duo Diego Gil en Ignacio Sager, dat als eerste was geplaatst. Zij versloegen de Fransman Jeremy Scatena en Francisco Ramirez uit Spanje. Nederlands’ succes was er bij de vrouwen in de vorm van een finaleplek voor Steffie Weterings en Marcella Koek. Zij legden het uiteindelijk af tegen het Spaanse duo Ares Llobera en Maite Cano.

“Donderdag begonnen we bij de mannen met 46 koppels en kwalificatie. Zo konden we een dag later van start met een 32 schema bij zowel de mannen als de vrouwen. Ook hadden we opnieuw een VIP-sponsorevent, wat zeer positief werd ontvangen. Dat was ook dit jaar weer met Charlie Koper, de oprichter van Padel Kings en sportjournalist Chris Wobben”, aldus Jalmar.

Aandacht breedtesport

Of Fasten en zijn vriendenschare ook volgend jaar de organisatie op zich nemen, weet hij nog niet. “Samen met de vrijwilligers gaan we eerst evalueren en dan zien we wel verder. Ons doel van het organiseren van dit toernooi is ook aandacht voor de breedtesport. Dat houdt in dat er ook aandacht, tijd en ruimte moet zijn voor beginnende padellers. Dat is wel gelukt en dat maakt dat we voor nu overall tevreden zijn met het verloop van het toernooi.”