EY NK Padel 260323 Alyssa van Heyst Fotografie 116

FIP Promises Amsterdam bereikt nu al grote hoogte

Met het FIP Promises XNRGY Amsterdam bloeit er weer een nieuwe bloem aan de FIP padelboom. Zaterdag 25 en zondag 26 november is het zover. Cecilia Arocena en haar team tekenen ook nu weer voor de organisatie. “We zijn het enige jeugdpadeltoernooi met deelnemers over de hele wereld.”

Optelsom

Heeft het te maken met de groei van het aantal jeugdpadelspelers? Of met de bijzondere padelbanen van XNRGY? Of toch gewoon met de uitstraling van de stad Amsterdam? Zeer waarschijnlijk is het een optelsom. Feit is wel dat het nieuwe jeugdpadeltoernooi een goede aanloop kent naar komend weekend wanneer het allemaal gaat gebeuren, aldus Cecilia. Ze gaat er dan ook vanuit dat het padeltoernooi in de hoofdstad een blijvend plekje op de alsmaar groeiende FIP-kalender krijgt.

Hele wereld

“Een poosje geleden was het WK jeugdpadel in Paraguay. Deelnemers die daaraan meededen, doen nu niet mee. Maar we hebben wel padellers uit Spanje, Mexico, Italië, Finland, België en Nederland natuurlijk, maar ook uit Zwitersland. Die deelnemers waren meteen heel enthousiast en gaven aan maar wat graag naar Amsterdam te komen. We zijn het enige jeugdpadeltoernooi met deelnemers over de hele wereld”, voegt Cecilia toe.

Klikte meteen

“Het mooie is dat je naast in de categorieën Onder 16 en 18, ook bij de Onder 14 een stijging ziet van het aantal aanmeldingen. Je ziet dus ook groei in die leeftijdsklasse en er komen ook steeds vaker coaches mee. Dit is echt een internationaal toernooi. Zo hebben we bijvoorbeeld een Italiaans Nederlands meisjesduo. Die hebben we aan elkaar gekoppeld en dat klikte meteen. En daar gaat het ook om. Toppadel en vooral heel veel plezier.”

Spectaculair

De locatie XNRGY in Amsterdam-Zuid is tot slot ook wel het vermelden waard, meent Cecilia die haar eigen padelagency heeft en tekent voor organisaties van padelevents en inmiddels meerdere FIP-toernooien zoals Zeist en recent Breugel en Son. “We hebben 10 indoorbanen en de hoogte is ruim 11 meter. Hoe mooi en spectaculair is dat?”

Meer informatie: www.padelfip.com/events/fip-promises-xnrgy-amsterdam.