CUPRA Eredivisie Padel play offs 2024 UTPV 2

Kroon en troon nu in bezit Ton de Rooij Tennis - UTPV Padelteam

“Het was wederom een close match, maar wat zijn we blij en trots dat we de winnaar zijn van deze editie van de CUPRA Eredivisie Padel voor heren. Echt fantastisch, hier spreekt een trotse vader én begeleider”, aldus een enthousiaste Paul de Kroon van Ton de Rooij Tennis - UTPV Padelteam.

Het Brabantse team speelde zondag op de padelbanen van TPV Dukenburg Smash in Nijmegen gelijk tegen regerend kampioen Peakz Padel Rekre Sport: 2-2. Op dat moment gold eerst de regel onderlinge sets, dan games en tot slot het onderlinge resultaat in de competitie. Zou dat laatste de doorslag geven, dan was Ton de Rooij Tennis - UTPV Padelteam de winnaar na de 4-0 zege in de derde speelronde.

Allereerste eredivisietitel

Zover kwam het zondag niet. Met het ingaan van de laatste padelpartij waren drie te winnen games genoeg voor de allereerste eredivisietitel ooit voor het Brabantse vriendenteam. Toen Nicolas van Betuw en Yannick Verwater op 3-5 kwamen tegen Uriël Maarsen en Bram Meijer was de match over.

“Ook nu weer waren de verschillen echt klein, maar op het moment dat we er moesten staan, stonden we. Met elkaar en dat typeert ons wel, want het is een heel hecht vriendenteam. Jongens die elkaar al jaren kennen uit de tenniswereld. Dit is een geweldige teamprestatie en een hele mooie bekroning.”

Uiteraard werd de overwinning gevierd met een etentje in Breda. The day after is het besef er inmiddels. “We hebben Peakz na al die jaren van de troon gestoten, maar ze hebben het sportief opgepakt. Ach, padel is sowieso een hele sportieve sport”, sluit een enthousiaste Paul af.

Waanzinnige padelpromotiedag

Mathijs Adema, teamcaptain van Peakz Padel Rekre Sport toonde zich een waardige verliezer. “Het was een waanzinnige padelpromotiedag, met mooie partijen en ik vind ook dat Ton de Rooij Tennis - UTPV Padelteam terecht heeft gewonnen. Ook de aankleding had de organisatie goed aangepakt en naast heerlijk weer was er behoorlijk veel publiek en sfeer”, zo hield Mathijs het wat algemeen.

Op het sportieve vlak was het verschil tussen de twee beste padelteams van Nederland inderdaad uiterst miniem. De vorm van de dag regeerde. “In wedstrijd 3 stonden we in de eerste set met 5-3 en 40-0 voor. Eén bal dus voor de setwinst voor Sten Richters en Jorrit Notenboom tegen Julian Prins en Youp de Kroon. Alleen dat punt pakken we niet.”
“Helaas, maar voor de padelsport is het ook wel goed dat het niet weer het oude liedje is. Op deze manier krijgen onze eerste vijf titels een nog hogere waarde nu er een andere winnaar is. Niettemin ben ik supertrots en we hebben het seizoen als vriendenteam afgesloten met een etentje in Nijmegen, voordat iedereen weer uitvliegt”, besluit Mathijs.