HK200905 0360

Bram Meijer, Uriël Maarsen, Tess van Dinteren en Milou Ettekoven winnaars NK Padel

Op de padelbanen van Padel Dam in Amsterdam zijn vandaag de finales van de Nationale Kampioenschappen padel gespeeld. Bram Meijer en Uriël Maarsen zijn de winnaars bij de heren, Milou Ettekoven en Tess van Dinteren bij de dames. 

De spanning zat bij de dames vooral in de halve finales, zo konden Rosalie van der Hoek en Chayenne Ewijk hun duel tegen Michaëlla Krajicek en Steffie Weterings pas beslissen in de tiebreak van de derde set. In de finale maakten vervolgens de als eerste geplaatste Milou Ettekoven en Tess van Dinteren hun favorietenrol waar. De wedstrijd ging met 7-5 6-2 naar Milou en Tess.  

In de herendubbel gingen ook de als eerste geplaatste Bram Meijer en Uriël Maarsen er met de titel vandoor. In de finale boden Peter Bruijsten en Berend Boers goed weerstand, maar ze konden niet verhinderen dat Bram en Uriël wederom Nationaal Kampioen werden.

Eerste NK na fusie

Bart Keuper, Bestuurslid Padel bij de KNLTB, kijkt vol tevredenheid terug op een succesvol en plezierig NK voor jeugd, senioren en veteranen: "Na de fusie tussen de KNLTB en NPB (Nederlandse Padel Bond) zijn dit de eerste Nationale Kampioenschappen. Hiermee ligt de tijd van twee, los van elkaar staande nationale kampioenschappen achter ons. De NK Padel is daarom het enige echte kampioenschap in Nederland."

Met de geldende richtlijnen rondom corona in acht nemend, was het gelukkig mogelijk om (beperkt) publiek toe te laten. Keuper: 'Het enthousiaste publiek kreeg, ondanks de soms lastige omstandigheden voor de spelers, goed en spectaculair spel te zien. Bij de heren hebben Bram Meijer en Uriel Maarsen laten zien de onbetwistbare kampioenen van Nederland te zijn en bij de dames gold hetzelfde voor Milou Ettekoven en Tess van Dinteren. Zij mogen zich vol trots de enige echte kampioenen van Nederland noemen."

Bekijk hier alle uitslagen van de NK Padel 2020 voor de jeugd en senioren en bekijk hier alle uitslagen van de veteranen.