HK210905 124

Nederland met sterkst mogelijk team naar WK in Qatar

Van 15 tot en met 20 november gaan de Nederlandse padelvrouwen zich in Qatar meten met de wereldtop. Voor deze 15de  editie heeft bondscoach Ewan Watson zijn staff uitgebreid. Zo is Alex Luneman toegevoegd aan het team. De heren bundelen hun krachten, hebben het team geformeerd en zullen samen de dames trainen en coachen tijdens het WK in Qatar. Sjemaine van Zeeland reist tevens mee als fysiotherapeut om het team in optima forma te houden. 

Wereldkampioenschappen

De wereldkampioenschappen worden sinds 1992 elk even jaar gehouden. Door het corona-virus kon het evenement vorig jaar niet doorgaan en werd het doorgeschoven naar 2021. Spanje en Argentinië verdeelden tot nu toe alle wereldtitels bij zowel de mannen als de vrouwen. De Nederlandse vrouwen veroverden bij de laatste wereldkampioenschappen in Paraguay de negende plaats. De oranje mannen werden drie jaar geleden 12de, maar wisten zich nu net niet te kwalificeren.

Het vrouwenteam dat afreist naar Doha bestaat uit de complete top 6 van de Nederlandse ranglijst aangevuld met Rosalie van der Hoek.

De 24-jarige Milou Ettekoven voert de ranglijst aan, gevolgd door leeftijdsgenoot Tess van Dinteren. De dertigers Marcella Koek, Steffie Weterings en Chayenne Ewijk nemen een bak met ervaring mee naar Qatar. De pas 19-jarige Maaike Betz maakt het team vooralsnog compleet. Mogelijk komt hier nog een achtste speelster bij, dit zal dan worden gecommuniceerd.

Format
Het toernooi wordt in eerste instantie gespeeld in vier poules met vier landen. Elke confrontatie bestaat uit best of three wedstrijden. De nummers één en twee uit elke groep plaatst zich voor de kwartfinale. De route naar de wereldtitel gaat vervolgens verder als afvalschema.

De nummers drie en vier uit elke poule gaan verder naar het afvalschema voor de plaatsen 9 tot en met 16.

Elk landenteam heeft acht spelers ter beschikking. De bondscoach wijst per ronde zes spelers aan die in actie komen.

Titelhouder Spanje voert de wereldranglijst aan bij de vrouwen en wordt gevolgd door Argentinië. Nederland is de mondiale nummer 9.

Meer informatie over het speelschema en livestream worden later bekendgemaakt.

Volg ook de social mediakanalen van de KNLTB Padel voor een kijkje achter de schermen, uitslagen en planning van onze landgenoten.