Selectie WK

Nederlandse vrouwen maandag van start op WK Padel

Volgende week verzamelt de wereldtop van padel zich in Qatar, waar het WK Padel gespeeld zal worden. Bij Nederland zijn alleen de vrouwen van de partij, de heren wisten zich helaas niet te kwalificeren. Het sterrenensemble van Nederland bestaat uit 8 speelsters;  Milou Ettekoven, Tess van Dinteren, Marcella Koek, Steffie Weterings, Chayenne Ewijk, Rosalie van der Hoek, Maaike Betz en Merel van Houten. Laatstgenoemde is als laatste speelster toegevoegd aan de selectie. De pas 19-jarige Merel speelde in 2019 het WK jeugd, waar ze met Maaike de beslissende wedstrijd tegen Brazilië won voor de vijfde plek. Naast de speelsters maken bondscoach Ewan Watson, teamcoach Alex Luneman en fysiotherapeute Sjermaine van Zeeland het team compleet.

Doelstelling

Watson is duidelijk over de doelstelling: “Ons doel is het afdwingen van een top 9 positionering, zodat we gekwalificeerd zijn voor het volgende WK.” Het is echter moeilijk inschatten wat de kansen zijn, aangezien we geen goed beeld hebben van de landen buiten Europa. “We weten natuurlijk dat landen als Argentinië en Spanje enorm goed zijn. Maar op de EK hebben we kunnen zien dat landen als Italië en Frankrijk ook sterk voor de dag kwamen.”

Loting

Een goede loting is dus essentieel, dat beseft Watson zich als geen ander. “Loot je twee sterke landen in je poule, dan gaat het heel lastig worden. Bij een derde positie in de poule zul je in de knockout fase alles moeten winnen om nog negende te worden. Loot je echter tegen landen in je poule waar je tegen op kunt boksen, dan stroom je direct door naar de beste 8. De top 9 is een doel waar we tevreden mee zouden zijn, maar we gaan uiteraard voor het hoogst haalbare.”

Voorbereiding

De voorbereiding bij de dames en het Nederlandse team is ten opzichte van de WK in Paraguay verbeterd. Zo voegde Alex Luneman zich toe bij het team, waardoor de krachten kunnen worden gebundeld. Ook het meegaan van een fysiotherapeut zal de voorbereiding bevorderen. “We zijn er klaar voor, we hebben goed getraind en extra uurtjes kunnen maken. Er zit veel meer wedstrijdritme in ons team ten opzichte van de vorige keer, we hebben er zin in!”, aldus een enthousiast en gemotiveerde bondscoach. 

De loting van de WK vindt zondag plaats, waarna het toernooi op maandag van start zal gaan. Wil jij niets missen van de prestaties van ons Nederlandse damesteam? Vergeet dan niet KNLTBPadel te volgen op Instagram en Facebook.