Padel Zuitnl Henk Koster 2020 (143)

FIP Star Hoorn toernooi maakt status helemaal waar

“Achteraf hadden we misschien wel te veel spelers”, zegt Padel Kings Open toernooidirecteur Jalmar Fasten met een kleine glimlach. Hij organiseerde van 4 tot 10 juli samen met een grote vriendengroep voor de derde keer het grote internationale padeltoernooi in Hoorn. “Het was een goed bezet toernooi en het niveau was hoog. Overall zijn we zeer tevreden.”

“Er kwamen in totaal 70 koppels in actie in, 49 bij de mannen en 21 bij de vrouwen, onder wie een aantal top 100 spelers. Bij de heren speelden we op donderdag kwalificatie. En bij de vrouwen deed de nummer 36 van de wereld Sofia Saiz uit Spanje mee.”

Filmpje

Padel Kings Open was een FIP Rise en is nu een FIP Star toernooi. De combinatie met P100, maakte het een padeltoernooi voor iedere padelliefhebber. Toch deed de organisatie veel moeite om ook toppadellers naar Hoorn te krijgen. “We hebben via Instagram de top 200 benaderd, een filmpje gestuurd en gevraagd of ze hun mailadres wilde geven. Daarna stuurden we een aanmeldingslink.”
“Dankzij ruim veertig sponsors hadden we een mooi budget”, gaat Jalmar verder. “Daardoor konden we voor de deelnemers ook de verblijfkosten betalen. We haalden ze op van Schiphol en reden ze rond. Dat werd erg gewaardeerd.”

“Verder hebben we geïnvesteerd in de aankleding. Een grote tribune waar zo’n 250 toeschouwers op plaats konden nemen, een scorebord om alles goed te kunnen volgen en een VIP-sponsorevent op de zondag. Dat was met Charlie Koper, de oprichter van Padel Kings en sportjournalist Chris Wobben. Het was erg geslaagd, want Charlie heeft veel verstand van padel en Chris had zich er echt in verdiept. Ook betrok hij het publiek erbij en deed hij verslag. Je merkt dat het enthousiasme voor padel toeneemt. Zo was de tribune op zondag behoorlijk vol en was het ook rondom de baan goed en gezellig druk.”

Breedtesport

Toch wil Fasten benadrukken dat Padel Kings Open niet alleen voor de toppadellers is weggelegd. “Klopt, ons doel is aandacht voor de breedtesport. Dus naast toppadel, hadden we ook beginnende padellers, die zich aangemeld hadden. En ook dat maakt dat we overall tevreden zijn met het verloop van het toernooi.”