Tess van Dinteren (1)

FIP Rise Rotterdam dik tevreden over debuut

“Een ding is duidelijk. Het organiseren van zo’n groot padeltoernooi is niet iets dat je voor één jaar doet. De vraag is nu hoe gaan we hiermee verder?”, aldus toernooidirecteur Flip van Betuw van FIP Rise Rotterdam. Hij is in ieder geval dik tevreden met het debuterende padeltoernooi dat van 22 tot en met 28 augustus op Lake 7 werd gespeeld.

Gezamenlijke doel

“We hebben met zijn alleen enorm veel tijd in de voorbereiding gestoken. Dat is ook niet zo gek, want we hebben niet een kant-en-klaar draaiboek liggen. Je komt altijd dingen tegen, die je dan vaak ter plekke moet oplossen. Maar verder liep het gesmeerd. Het weer was perfect, er waren best veel toeschouwers en we hebben ons gezamenlijke doel met de KNLTB bereikt. Namelijk dat de Nederlandse padeltoppers op zulke toernooien punten pakken.”

Oranje boven

Sterker nog, in het damestoernooi met onder andere Michaela Krajicek, bereikten Tess van Dinteren en Chayenne Ewijk de finale op zondag. Daarin moesten ze het met 6-3 en 7-6 afleggen tegen het Spaanse duo Ares Llobera en Maite Cano. Bij de heren was het wel Oranje boven, want favorieten Bram Meijer en Sten Richters waren later die dag de twee Italianen Simone Cremona en Marco Cassetta de baas met 6-4 en 6-3.

Veel plezier

Met de pet op van toernooidirecteur en met de ogen van een liefhebber, keek Van Betuw met veel plezier naar de finaleduels. “Bij de heren hadden we zo’n 30 koppels en bij de vrouwen ongeveer 20. Toch is het altijd afwachten tot het laatste moment wie er komt. We hadden deelnemers uit Nederland, maar dus ook Italianen en Spanjaarden. Die informatievoorziening komt soms echt laat op gang. Als organisatie is dat weleens lastig. Toch zijn we getrakteerd op mooie, spannende én spectaculaire wedstrijden.”

Wel zekerheidje

En Van Betuw stond daarin niet alleen. Dat de entree gratis was, zal ongetwijfeld een handje geholpen hebben, maar de toeschouwers wisten de weg naar de zeven buitenpadelbanen aan de Zevenhuizerplas zeker wel te vinden. Padel is en blijft populair, ook als kijksport.
Ook de sponsors, waaronder hoofdsponsor Invint en Rotterdam Topsport waren tevreden en kijken met de toernooiorganisatie uit naar volgend jaar. Want dat er een 2023 editie gaat komen, is voor Van Betuw eigenlijk wel een zekerheidje. “Ik maak voor mezelf een evaluatielijstje en dat ga ik intern bespreken. Maar wat mij betreft komt er volgend jaar weer een toernooi.”