Winnaars NK Padel 2020_Bram en Uriël

Selectie voor de WK Kwalificatie 2022 heren is bekend!

Van 29 september t/m 2 oktober vindt het Europese kwalificatietoernooi voor het WK padel plaats in Derby (Engeland). De heren moeten zich nog kwalificeren voor het hoofdtoernooi dat gepland staat in oktober (31 oktober – 5 november) in Doha, Qatar.

De herenselectie is gekozen door bondscoach Diego Mières. In de aanloop naar het kwalificatietoernooi hebben de heren in verschillende samenstellingen getraind bij Sportclub Houten in Houten en vervolgens bij Xnrgy Club in Amstelveen. De herenselectie bestaat uit 8 spelers:

  • Bram Meijer
  • Uriël Maarsen
  • Sten Richters
  • Robin Sietsma
  • René Lindenbergh
  • Bart van Opstal
  • Werner Lootsma
  • Menno Nolten

Diego Mières wordt tijdens het kwalificatietoernooi ondersteund door Ruud van Hees. Bondscoach Diego Mières: "Om echt voorbereid te zijn op de WK kwalificatie, richten we ons in de trainingen op de persoonlijke behoeften van de spelers en de algemene concepten als team. We werken voornamelijk aan de 4 basis- en belangrijkste aspecten: technisch, tactisch, fysiek en mentaal. Dit doen we door specifieke oefeningen aangepast aan elke speler. Bovendien spelen we ook met enkele sparringspelers uit Spanje om de "echte padeltouch" aan onze sessies te geven. Daarnaast hebben we algemene vergaderingen opgezet om het onder andere over wedstrijden en voeding te hebben.

Kortom, we willen de spelers steeds beter maken, maar tegelijkertijd willen we van het Nederlands team een sterk team maken waarin elke speler zich gesteund voelt door de rest van de spelers."

Wat moet Nederland doen om het WK te halen?

Het Nederlandse team gaat strijden voor de top drie bij het Europese kwalificatietoernooi.  De top drie mag namelijk deelnemen aan het Wereld Kampioenschap in Qatar. Wat moeten ze hiervoor doen?

Ze zijn als 6e geplaatst in het toernooi in groep F. Binnenkort zal de loting plaatsvinden waardoor ze weten welke 2 landen hun tegenstanders worden in de poule. Bij winst van de poule moeten ze eerst strijden tegen de nummers 1 van poule D. Na deze ¼ finales moeten ze de halve finale winnen. Bij verlies van de halve finale hebben ze nog één kans om plek nummer 3 te pakken en door te mogen naar het WK.